Title of a News Article

TOKİ vatandaşları ucuz konut sahibi yapmaya devam ediyor

TOKİ vatandaşları ucuz konut sahibi yapmaya devam ediyor
banner206

vatandaşları ucuz konut sahibi yapmaya devam ediyor. Bu anlamda TOKİ asgari ücretle çalışanlar ve dar gelirliler için projeleri sitesinden açıklıyor. Vatandaşlar bu yeni listelerde yer alan konutlardan almak istediklerinde herhangi bir kura veya çekilişe dahil olmuyorlar. Satışlar başvuru önceliğine göre yapılıyor ve önce başvuruda bulunan istedikleri evi alabiliyorlar. 1+1, 2+1, 3+1 evlerin satışa sunulması ile birlikte detaylar sayfanızda olacak. TOKİ'den yapılan açıklamada evlerin dar gelirliler için satışa sunulduğuna yer verildi. Dar gelirli olan vatandaşların, belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapması gerektiği bildirildi.

TOKİ'den 35 bin ve 110 bin liradan başlayan fiyatlarla evler...

TOKİ'nin 11 şehirde en ucuzu 110 bin TL olan evleri ve başvuru bilgileri. TOKİ Başkanlığı 1+1, 2+1, ve 3+1 konut satışı için yeni duyurular yayımladı. Türkiye geneli çok sayıda şehir için yayımlanan bu duyurularda vatandaşların uygun ödeme koşulları ile alabileceği yeni daireler bulunuyor. Bu konutlar ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara sunulan kolay ödeme seçenekleri ise bir miktar peşin ödeme geriye kalan tutarın ise taksitlerle ödenmesi şeklinde. TOKİ'den ev alacaklar için tüm detayları ile haberimizde derledik. İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

TOKİ'DEN 35 BİN LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATILIK İŞYERİ

14 Ekim 2020 Çarşamba günü saat 11:00 itibari ile Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak.

EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ, DAR GELİRLİLER

TOKİ'den yapılan açıklamada evlerin dar gelirliler için satışa sunulduğuna yer verildi. Dar gelirli olan vatandaşların, belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapması gerektiği bildirildi.

TOKİ evlerine başvuru yapacaklarda aranan şartlar ise şu şekilde:

- T.C. vatandaşı olması,

- Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

- Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500.00 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500.00 TL olması gerekmektedir.)

Evler için ödeme planları şu şekilde:

BAŞVURU

T. Halk Bankası Aġ. Tüm ġubeleri ve E-Devlet üzerinden başvurulabilir. E Devlet üzerinden başvurular , aşağıdaki sayfadan yapılmaktadır.

https://www.turkiye.gov.tr/toplu-konut-idaresi-baskanligi-toki

TOKİ'NİN AÇIK SATIŞ İLE KONUT SATIŞI YAPTIĞI ŞEHİRLER

TOKİ Başkanlığı'nın konut satış listesi çok değişken. Kurum ilan süresi dolan satışları geri çekerken yeni satışları ise resmi sitesinden duyuruyor.

Kısa süreli aralıklarla güncellenen bu konut satışlarında şuanda ise 14 şehirde ev satış ilanı bulunuyor. Alt gelir grubunda sunulan konut satışları için ikamet şartı gerekirken orta gelir grubunda bu şart aranmıyor.

Bu bilgiler ışığında TOKİ'nin sitesinde yer alan konut satış listesi şu şekilde; Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Giresun, Mersin, Rize, Sivas, Tokat, Van, Zonguldak.

TOKİ KONUT SATIŞLARINDA YER ALAN KONUTLAR

Ev almak isteyen vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı çeşitli seçenekler sunuyor olsa da satışa çıkarılan konutların birçoğu standart olarak üretilen evlerden oluşuyor.

Dar gelirni vatandaşların ev sahibi olabilmeleri adına üretilen konutlar genellikle 1+1 ve 2+1 olarak üretiliyor. Orta gelir grubu için üretilen konutlar ise çok büyük oranda 3+1 şeklinde oluyor. Ancak bu konutların dışında TOKİ 4+1 konut satışı da yapıyor.

ÖDEME KOLAYLIKLARI NELER?

TOKİ Başkanlığı'nın sunduğu ödeme seçenekleri kuralı konut alımlarında uygulanan seçeneklerle eşdeğer.

Kurum ev alacak olan vatandaşların konut projesine göre değişen oranlarda belli bir tutarda peşinat ödemesini istiyor. Peşinat ödemeleri yüzde 10'dan başlayıp yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 oranlarında oluyor.

Taksit seçenekleri de konuta göre değişiyor. TOKİ peşinat ödemesi yapan vatandaşların kalan borçlarını en az 120 ay olmak üzere uzun vadede taksitlendiriyor. Bu süre 120 ay, 144 aay, 180 ay, 216 ay ve 240 ay şeklinde olabiliyor.

TOKİ KONUT PROJESİNDE BANKA KREDİSİ ŞARTI KALDIRILDI

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz Karabük Merkez Belen Mahallesinde TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan konut projesinde, konut almak için banka kredisi alma şartının kaldırıldığının müjdesini verdi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Ankara da gerçekleşen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılan AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Karabük Merkez Belen Mahallesinde dar gelirli vatandaşlar için yapılan TOKİ projesinde yaşanan sorunları İl Başkanları toplantısında gündeme getirmişti.

Toplantıda Belen Mahallesinde TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan konut projesiyle ilgili soruları cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, proje hakkında bilgiler vererek sorunun takipçisi olacağını kaydetmişti. AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz gerçekleştirdikleri görüşmeler ve çalışmaları neticesinde konut almak için banka kredisi alma şartının kaldırıldığının müjdesini aldıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Karabük Belen Mahallesi'nde bin 144 TOKİ konutu yapıldı. Yapılan konutların bir kısmı kura çekimi ile emekli hak sahiplerine, bir kısmı da dar gelirli ailelere verildi. Dar gelirli hak sahipleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlemesi doğrultusunda bankaya yönlendirildi. Ancak yaşı 70'in üzerinde olan hak sahiplerine bankalar kredi vermediği için hak sahibi olan dar gelirli vatandaşlarımız kuradan yararlanamıyorlardı. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızda da gündeme getirerek. Milletvekillerimiz Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Bey'inde uğraşları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Karabük Merkez Belen Mahallesinde TOKİ Başkanlığımız tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan konut projesinde, konut almak için banka kredisi alma şartı kaldırıldı."

Altınöz, hak sahiplerinin en kısa zamanda konutlarına kavuşmaları için gerekli çalışmaların yapıldığının altını çizerek; "Bizim amacımız millete hizmettir. AK Parti Teşkilatları olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Karabüklü vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Ben tekrar Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Milletvekillerimiz Sayın Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Bey'e, TÜED Karabük Şubesi Başkanı Celal Bulut ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kapsamda sözleşme yapamayanlar yeniden 1 Ekim-23 Ekim 2020 tarihleri arasında Halk Bankasına müracaat ederek, kredi şartı aranmaksızın yeni sözleşme imzalayabileceklerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak takvim.com.tr

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 23:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142