Title of a News Article

Toprağa gömülü cephanelik bulundu...

Toprağa gömülü cephanelik bulundu...
banner206

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, sera içersinde toprağa gömülü 3 uzun namlulu silah ve çok sayıda mermi bulundu. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Yapılan operasyonda bir kişi gözaltına alınarak mahkeme kararı ile tutuklandı. 
Operasyon ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği; 
1. Şanlıurfa İl J.K.lığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 21 Ocak 2020 tarihinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Haliliye İlçesi K. mahallesinde ikamet eden ve cezaevi firarisi olan İ.Ş. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda, ev ve eklentisinde bulunan sera içerisinde toprağa gömülü vaziyette; (3) adet 7.62 mm. çapında kaleşnikof piyade tüfeği, (1) adet 9 mm. çapında sten marka yandan şarjörlü makinalı tabanca, (2) adet kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, (1) adet makinalı tabancaya ait şarjör, (12) adet 7.62 mm. çapında fişek, (16) adet 9 mm. çapında mermi, (3) adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, (1) adet ruhsatsız şarjörlü otomatik av tüfeği ve (27) adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. 
2. Şüpheli şahsın yapılan aranma kaydı sorgulamasında, Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Silahla Tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Yaralama, Hırsızlık ve Hakaret suçlarından ARANMA KAYDININ olduğu tespit edilmiştir. 
3. Bahse konu bu olaya ilişkin, (1) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın işlemlerinin tamamlanmasını müteakip çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. 
4. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı ile her türlü kaçakçılık faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195