Title of a News Article

Torba dolusu müjde

Torba dolusu müjde
banner206
 Milyonlarca kişiyi ilgilendiren sosyal güvenlik paketi, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Taşeron işçiye en az 3 yıl çalışma garantisi veren pakette, part-time çalışanlar da unutulmadı. Paketle istihdam bürolarının işlevi artırılıyor. Bazı hizmetler için kadrolu eleman çalıştırmak istemeyen firmalar, istihdam büroları aracılığı ile işçi kiralayabilecek. Sadece gündelikçi değil, kalorifer tamircisi, elektrikçi, halı yıkamacı lazım olduğunda istihdam bürosundan istenebilecek. Bağ-Kur borçlularından 3 çocuk teşviğine kadar birçok düzenlemeyi içeren paket, Meclis tatile girmeden yasalaşacak. 

YARI ZAMANLI İŞ 
Paket yasalaşırsa kamuda yarı zamanlı çalışma yaygınlaştırılacak. Talebe göre isteyen günde 3-4 saatlik bir işte çalışabilecek. Doğum öncesi ve sonrası yarı zamanlı çalışma, sigorta priminin devlet tarafından karşılanması, evlenmenin teşvik edilmesi gibi destekler gelecek. Çocuğu 2 yaşına gelene kadar annelere evden çalışma olanağı tanınacak. 

TAŞERON KURTULUYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asıl ve alt işveren ilişkisinde sorumlulukların netleştirilmesi, alt işveren işçilerin ücret, tazminat ve izin gibi sosyal sorunların çözümüne yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. (takvim)

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195