Title of a News Article

Trump'tan Yeni Küstah Açıklama Geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yle ilgili yeni bir tweet daha atarak küstahça tehditler savurdu. Trump, Türkiye'nin geri çekilen teröristlere ateş açmaması gerektiğini söyleyerek, "Yoksa geniş çaplı yaptırımlar uygularım" dedi.

Trump'tan Yeni Küstah Açıklama Geldi
banner206

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin ABD ve Rusya ile ayrı ayrı yaptığı anlaşmaların ardından Suriye'deki durumu değerlendiren yeni tweet attı.

Daha önceleri de Türkiye'ye yönelik olarak küstahça tehditler savuran Trump, "Türkiye, oldukça yakın bölgelere gitmek için Güvenli Bölge diye bilinen yerden çekilmekte olan Kürtlere ateş açmaması gerektiğini tümüyle anlıyor. İhlal halinde geniş çaplı yaptırımların dayatılacağını tekrarlamama gerek yok. İyi gidiyor! IŞİD'i Kürtler emniyete alırken Türkiye de yedek destek olarak hazır..." dedi.

Ne Olmuştu?

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek maksadıyla 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı. Harekat kapsamında 700'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirilmişken harekatın 9'uncu gününde Trump'ın A Takımı Türkiye'ye gelerek Erdoğan'la görüşmüştü. Görüşmeden, Türkiye'nin operasyonlara 120 saatliğine ara vermesi ve bu süre zarfında teröristlerin Güvenli Bölge'den çekilmesi kararı çıkmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195