Title of a News Article

TSK, alarma geçti

 TSK, alarma geçti
banner206

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonlarına katkı verebileceğini açıklamasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Suriye sınırına gitmesi dikkat çekti. Orgeneral Akar, sınır boyunca konuşlu askeri birliklerde inceleme yaptı. Akar, bölgedeki komutanlardan TSK’nın sınır güvenliğine ilişkin önlemleriyle ilgili brifing de aldı. 

SINIR HATTINA OBÜSLER YERLEŞTİRİLDİ
IŞİD saldırılarını Türkiye sınır hattına çok yaklaştırması ve 3 taraftan kuşatmaya aldığı Kobani'de çatışmaların sürmesi üzerine Türkiye, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki hakim bir tepeye uzun menzilli top atışları yapan, namluları Suriye'ye çevrili obüsler yerleştirdi. Yol kenarına kazılan mevzilere yerleştirilen ve önlerinde kum yığılan obüsler atışa hazır beklemeye başladı.
Sınır hattında güvenlik önlemlerini artıran Türkiye'nin sınır hattı boyunca zırhlı tank ve hafif araçlarla devriye sayısını da artırdığı görüldü. 

GEÇİŞLER SÜRÜYOR, MAYIN PATLADI 1 ÇOCUK YARALANDI
Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yoğun olduğu 'Rojava bölgesindeki' Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani'den Türkiye tarafına geçişler Yumurtalık Köyü'nden bugün de devam etti.

Geçişler, önceki günlere oranla azalırken, Sabah saatlerinde sınır hattında bir mayın patladı. Patlama sonucu yaralanan 1 çocuk Suruç'taki Yumurtalık bölgesinde bulunan sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Suruç Devlet Hastanesi'ne götürdü.
Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda Sabah saatlerinde daha önce Kobani'den göç eden bazı ailelerin dönmek için bekledikleri görüldü. Sınır kapısına yakın bir bölgede bulunan Süleyman Şah Parkı'nda ise Suriye'den gelenlerin yerleştiği çadırların yanı sıra yanındaki boş alanda da çok sayıda çadır kuruldu. 

TOZ FIRTINASI HEM SIĞINMACILARI, HEM ÇALIŞANLARI VURDU
Suriye'den Türkiye'ye geçişlerin yapıldığı tek nokta olan Yumurtalık bölgesinde sürekli çıkan toz fırtınası Suriye'den gelen sığınmacıları hem de sınır hattında çalışanları olumsuz etkiliyor. Bugün öğle saatlerinde çıkan ve yarım saat süren toz fırtınası nedeniyle korunacak yer bulamayan kadın ve çocuklar zor durumda kaldı.

Kadınların kucaklarındaki bebekleri toz fırtınasından korumak için başlarını kapattıkları ve çocukları için kendilerini siper ettikleri görüldü. Toz fırtınası sınır bölgesinde çalışan güvenlik güçleri, AFAD görevlileri ve basın mensuplarının da çalışma şartlarını zorlaştırdı. 

IŞİD SINIRA ÇOK YAKIN
Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi karşısındaki Suriye'nin Telabyad İlçesi'ni kontrolünde bulunduran IŞİD militanları, geçen hafta PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek için saldırı başlattı. IŞİD güçleri bulundukları bölgeden 70 kilometre uzaklıktaki Kobani'ye ulaşmak için hareket ettikleri güzergah üzerindeki Kürtler'in yoğun yaşadığı köylere de saldırınca binlerce Suriyeli, tedirginlik görülürken Türkiye sınırına kaçtı. 

140 BİN SURİYELİ KÜRT TÜRKİYE'DE
Türkiye'nin sınıra dayanan Suriyeliler'i almaya başlaması ardından IŞİD militanları ilerlemeye devam etti ve Kobani'nin birkaç kilometre yakınına kadar geldi. IŞİD güçlerinin ilerleyişini sürdürmesinin ardından evlerini terk eden 140 bin civarında Suriyeli Kürt sınırı aşarak Türkiye'ye giriş yaptı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195