Title of a News Article

TÜİK farklı, o farklı konuşuyor!

TÜİK farklı, o farklı konuşuyor!
banner206

 GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP Projesi kapsamında bölgede işsizliğin yüzde 12’lere kadar düştüğünü belirtti. Ancak Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı bir araştırmaya göre ise, bölgede işsizliğin artığı belirtiliyor.

BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde basın mensupları ile iftar yemeğinde buluştu. Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Şükrü Kılıç, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Şerafettin Akın’ın da katıldığı toplantıda, GAP İdaresi’nin yapmış olduğu çalışmalar slayt ile anlatıldı.

Daha sonra bir konuşma yapan BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, bölgenin tekstil, organik ziraat ve yenilenebilir enerji alanında rekabet kapasitesi yüksek olduğunu belirterek,

bu alanlara ilişkin fazla kapsamlı projelerin yürütüldüğünü söyledi.

İhracattın son dönemlerde çok ciddi bir artış gösterdiğine vurgu yapan Karahocagil, bölgede işsizliğin de yüzde 12’lere kadar düştüğünü belirterek, Urfa ve Antep’te işsizliğin yüzde 10’un altına düştüğünü kaydetti.

GAP Projesi kapsamında birçok alanda çalışmalarını sürdüğünü kaydeden Karahocagil, “Bölgemizde Organize Sanayi Bölgesi sayısı da artmaya başladı. Şuanda Urfa’da 1 ve 2. OSB dolmuş durumda, 3. OSB’nin kurulması için de çalışmalar sürüyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195