Title of a News Article

TÜMSİAD Başkanı Sade sitem etti

.

TÜMSİAD Başkanı Sade sitem etti
banner206

 TÜMSİAD’ın girişimleri sonucunda düzenlenen Şanlıurfa İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı yarın açılacak. TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, kentimizde fuar alanının olmamasına sitem etti. 5 yıldan bu yana bütün fuar açılışlarında bürokratların yaptığı konuşmalarda, resmi fuar alanın önümüzdeki yıl hizmete gireceğini belirttiğini vurgulayan Sade, ancak halen bir fuar alanına kavuşamadıklarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Şanlıurfa İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı yarın düzenlenecek törenle açılacak. Yeni valilik binası arkasında açılacak fuar, 2 Nisan’a kadar açık kalacak. Şanlıurfa ve il dışından birçok firma, fuarda stant açarak ürünlerini sergileyecek.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, düzenlenecek fuarla ilgili basın açıklamasında bulundu.  2012 yılından itibaren başladıkları fuarcılık ile ilgili  fuar alanı olmayan, fuar kültürü olmayan Şanlıurfa’da 5. Fuarı organize ettiklerini belirterek, “Maalesef 5 yıldan buyana bütün fuar açılışlarımızda, ilimizdeki yetkili bürokratlarımızın hep açılış konuşmalarında “Önümüzdeki sene resmi fuar alanımız hazır olacak” demelerine rağmen 5 yılımızı geride bıraktık maalesef halen fuar alanımız hizmete girmemiştir. İnşallah bu sene Kalkınma Bakanlığımızın desteği ile ayrılan bütçeyle Şanlıurfa’da büyükşehir belediye başkanımız fuar ile ilgili çalışmalar başladı, ihale aşamasına geldi, umarız ki 2018’deki fuarımız inşallah fuar alanımızda yaparız” dedi.

Bu sene yapı inşaat dekorasyon fuarı ile farklı bir şenlik getirmek istediklerini vurgulayan Sade, açıklamasında şunları kaydetti;

“Ülkemizin özellikle Cumhurbaşkanı, Başbakanımızın istihdam seferberliğinin çağrısına ayak uydurarak fuarımızın açılacağı gün 30 Mart Perşembe günü sabahı Şanlıurfa’da TÜMSİAD Genel Başkanımız, TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulumuz ve Şube Başkanlarımızın katılımlarıyla bir bölge istişare toplantısı yapacağız. Aynı zamanda fuarlar zaten birinin sadece ekonomik anlamda değil katılmak tarafından da katkı sağlamak hasebiyle bizde genel merkezimizle tüm şube başkanlarımızı Şanlıurfa’ya  davet ederek, 1 günlük de olsa burada istişare toplantısı yaparak ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda tanıtımına katkıda bulunacağız. Aynı gün 30 Mart Perşembe(yarın) saat 16.00’da fuarımızın resmi açılışı yapılacak ve buna eş zamanlı olarak 1 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa’da bir otelde yaklaşık 200’e yakın yapı inşaat dekorasyon sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin sabah kahvaltısında bir araya getireceğiz. Bu sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini mevcut ilimizdeki büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere, ilçe belediye başkanlarımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve Kobilere destek veren gerek, Sosyal Güvenlik Kurumu gerek KOSGEB gerek İŞKUR Müdürleriyle beraber inşallah gün boyu Şanlıurfa’da yapı inşaat dekorasyon sektörünün sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili bir toplantı yapacağız. Amacımız burada fuarda sadece biz fuar olarak işe bakmıyoruz, fuara katılan firmaların ve orda ticaret yapan ziyaretçilerinde sektördeki ziyaretçilerinde aynı zamanda o sektörle ilgili sorunları da çözülmesi lazım sağlıklı bir çözüm bulunması amacıyla biz inşallah bu sektörle ilgili çalıştayımızı Cumartesi günü yapacağız. Tabi bu sene 2017 yılı itibariyle baktığın zaman yola çıktığımız günden bugüne  Şanlıurfa’da 9 tane fuar yapıldı demek ki istesen her şey oluyormuş yeter ki insanlar istesin demek ki şuana kadar TÜMSİAD öncesinde Şanlıurfa’da bir şeylerin yapılmasını istemiyorlarmış istemiş olsalardı olurdu ve biz istedik inandık sağ olsun Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Bey de elini değil bedenini taşın altına koydu ve bizle beraber yola çıktı 5 yıldır Şanlıurfa’da 9. Fuarımız inşallah gerçekleştireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195