Title of a News Article

TÜMSİAD Suriyelilere öncülük yapacak‏

.

TÜMSİAD Suriyelilere öncülük yapacak‏
banner206
 TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Suriye forumuna üye Rızk ofisi yetkilileri ile bir araya geldi. Yönetim Kurulları arasında gerçekleştirilen istişare toplantısında ortak yatırımlar ve yeni işbirlikleri konusunda görüşler dile getirildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, Suriyeli iş adamlarının ülkelerinde yaptıkları işleri Şanlıurfa’da devam ettirmeleri veya yeni yatırımlar yapmaları durumunda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları toplantıda da aynı konuyu dile getirdiğini söyleyen Sadık Sade, “Geçtiğimiz hafta sayın Başbakanımız ile yaklaşık sekiz saat süren bir toplantı yaptık. Toplantıda dile getirdiğimiz hususlardan bir tanesi de Suriyeli kardeşlerimizle yapılacak yatırımlar konusuydu. Başbakanımız da, toplantıya katılan devlet erkânımız da bu fikre sıcak baktı. Biz ülkemizde misafir olan Suriyelilerin içinde yatırımcıların da var olduğunu biliyoruz ve enerjilerimizi birleştirip, hem onların ülkelerinde yaptıkları ticari faaliyetlerine burada devam etmelerini istiyoruz hem de yeni yapılacak yatırımlarda işbirliği yapmak istiyoruz. Bu anlamda Suriye Platformu ve platforma üye sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmayı önemsiyoruz. Biz kardeşlerimize şu taahhütlerde bulunabiliriz.  Yeni ortaklıkların kurulmasında yardımcı oluruz, hatta kendimiz de ortak olabiliriz. Veya sadece onların yatırımları için gerekli her türlü yardımı sağlayabiliriz. Başka illerde yapacakları yatırım varsa oradaki Tümsiad Şubelerimiz aracılığıyla da yardımlarımızı sunarız. Yeter ki yatırıma niyet etsinler, biz her durumda kendilerinin yanındayız” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Rızk Ofisi Genel Müdürü Dr. Enes el Şahab yaptığı değerlendirmede, toplantıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Toplantıyı geç kalınmış bir adım olarak nitelendirdiklerini, en azından bundan sonraki fırsatları kaçırmak istemediklerini belirten Dr. Enes, “Şanlıurfa’da faaliyetlerimizi yürütmeye başladığımız günden bu yana birçok defa vatandaşlarımız bizlere yatırım amaçlı müracaat ederek, yardımcı olmamızı istedi. Çok mücadele ettik ama bir türlü yatırım yapmak kısmet olmadı. Bundan sonraki süreçte, TÜMSİAD’ın da yardımlarıyla güzel faaliyetler gerçekleştireceğiz. Bazı Suriyeli vatandaşlarımız başka illerde akraba ve dostlarının yardımıyla bazı girişimler yaptılar. Ancak kurumsal manada ilk atılımları şimdi yapıyoruz. Yatırım konusu belirleme, güvenli ortaklıklar kurabilme, bürokratik aşamaları geçebilme konusunda bir işbirliği içerisine girdik. İnşallah hem şimdi hem de savaş sonrası yapılabilecek çok büyük işler için önemli bir adım attık. Bu girişimimizi Türkiye’deki bütün Suriyeli girişimcilere duyuracağız. Kısa zamanda büyük işler başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195