Title of a News Article

Tuna: Bu vatana hep birlikte hizmet edeceğiz

Tuna: Bu vatana hep birlikte hizmet edeceğiz
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Şanlıurfalı şehitlerin aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yolcu, Yıldırım, Direkli ve Şefkatlioğlu aileleriyle yemekte buluşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna: “15 Temmuz gecesi milletin; bağımsızlığına, kendi iradesine sahip çıkma, ülkeyi işgal ettirmeme, vatanın namusunu koruma konusunda ne kadar fedakârca davrandığı bir gün olarak kalacak ve belki de en büyük bayramlardan birisi olacak. Şehitlerimiz bizim için çok değerli. Şehit yakınları olarak sizler de bizim için çok kıymetlisiniz. Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Bu ülke uğrunda onlarla birlikte şehit olan bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz” dedi.

Şehitlere layık olmak için gayret edeceklerini dile getirerek konuşmasına devam eden Vali Tuna: “Bu ülkeye, bu vatana hep birlikte hizmet edeceğiz. Çocuklarımızı bu şuurla yetiştireceğiz. Devletimizin imkânları geçmişe göre bugün çok daha iyi düzeydedir. Şehit ailelerimizi, gazilerimizi zor durumda bırakmaz, her zaman destek olur. Bizler de Valisiyle, Başsavcısıyla ve tüm kurum kuruluşlarıyla herkes üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Kapımız sizlere sonuna kadar açıktır” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın konuşmasının ardından İl Müftülüğü bahçesinde düzenlenen yemekte şehit ailelerine şehitlerin isimlerinin verildiği camilerin beratı takdim edildi. 

Takdim sırasında duygularını paylaşan şehit Ümit Yolcu’nun Ağabeyi ise: “Hepimiz canımızdan bir parça verdik ama yüz defa da olsa hepimiz yine canımızdan parça vermeye hazırız. Çünkü bu topraklar hepimizin ve bizim olan bu topraklara bizden başkası yerleşemez. Ne pahasına olursa olsun böyle bir durumda dil, din, ırk gözetmeden herkes aynı şeyi yapacaktır. Biz de buna hazırız ama bedel vermeden iyi günde de birleşelim ki başka bedeller ödemeyelim” dedi.

Şehit Halil İbrahim Yıldırım’ın yakınıysa; hem hüzünlü hem de gururlu olduklarını belirterek: “Yeğenim vatan için şehit olmuştur. Bu yüzden biz burada bütün vatandaşlarımızı birliğe ve dirliğe çağırıyoruz. Gidecek başka vatanımız yoktur. Allah bütün milletimize birlik ve beraberlik versin” dedi.

Akşam yemeğine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte; Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Müftüsü İhsan Açık, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195