Title of a News Article

Tuna: Urfa, ev sahipliğine hazır

.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa olarak “İslam’ın Evrensel Mesajı: Barış, Adalet, Özgürlük” temasıyla 3-4-5 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek “Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi”ne hazır olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Valilik tarafından düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek olan “Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi” ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Tuna’nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Acar, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıışık, İl Müftüsü İhsan Açık ve basın mensupları katıldı.

 Şanlıurfa olarak 3-4-5 Mart tarihlerinde önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacaklarını belirten Tuna, “Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi kapsamında konferanslar olacak. Bu kapsamda gerek yurtiçinden, gerek yurtdışından İslam bilginleri, alimleri, akademisyenler, yazarlar, düşünürler olarak 50’yi aşkın önemli ismi ilimizde konuk edeceğiz” dedi.

 

“İslam’ı kötü göstermeye çalışıyorlar”

Vali Tuna, Nevali Oteli’nde düzenlenecek olan programın içeriği hakkında da bilgiler vererek,  “Malum, Dünya’da bugün geldiğimiz noktada İslam’ı farklı şekilde manipüle ettirerek, İslamafobi dediğimiz çirkin yakıştırmalarla kötü göstermeye çalışan çabalar var. Buna alet olan proje örgütler var. İslam’ın 1400 küsur senelik geçmişine baktığımız zaman, bunun önemli merkezinde ülke olarak, millet olarak biz varız. Ecdadımızın kurduğu devletler ve yaptığı uygulamalar var. İslam’ın kesinlikle bir barış dini olduğunu, insanların barışı, huzuru, adalet ve özgürlüğü için çaba gösteren bir inanç sistemi olduğunu anlatmak ve bu mesajların bir kez daha Dünya kamuoyuna verilmesi önem arz ediyor diye düşündük. Böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik” diye ifade etti.

Devlet büyüklerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı da davet ettiklerini dile getiren Tuna, açıklamasında şunları kaydetti;

“Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un katılımını belkiyoruz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’te önümüzdeki günlerde burada olacak. Bu vesileyle üst düzeyde bir temsil de olacak diye düşünüyoruz. Büyükelçiler var konuklarımız arasında. Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya, Ortadoğu’ya, Türki Cumhuriyetlere, Balkanlara, buralarda İslam topluluklarını temsil eden alimlerden, akademisyenlere kadar geniş bir yelpazede misafirlerimiz olacak. Onların burada tek ses ve tek yürek halinde İslam’ın özünü bütün Dünya’ya bir mesaj olarak vermelerine hep birlikte şahit olacağız. Nereden vereceğiz; Halilürrahman’dan, Balıklıgöl’den, Hz. İbrahim a.s. makamından, Şanlıurfa’dan vereceğiz. Niçin bu program Şanlıurfa’da gerçekleşiyor? Bu bizim için anlamlı. Şunun için; buradan bütün Dünya’ya Şanlıurfalılar İslami değerler ve inancı bağlamında bir insanlık dersi veriyor. Yüzbinlerce mağdur Suriyeli misafire kapısını açan bir anlayış var. Sadece Şanlıurfa  mı? Değil. Ülke olarak aslında bütün şehirlerimizde Suriyeli kardeşlerimizi ağırlıyoruz. İslam; bırakın sadece kendi dininden olanları, başka dinden olanları ve mazlum olan, mağdur olan herkese aslında yardım etmeyi tavsiye eden ve emreden bir din. Bunun için biz bugün ne yapıyoruz? İnancına bakmadan felaketlerden etkilenen herkese yardım elimizi uzatıyoruz. Dolayısıyla bunların unutturulmaması ve Dünya’daki insanlara iyi anlatılması gerekiyor. Malum, bilgi kirlilikleri var. İnsanlar yanlış yönlendiriliyor. Özellikle DAEŞ gibi, El Kaide gibi bir takım sonradan çıkarılan örgütlerle bunların yaptığı uygulamalar İslam’a mal edilmeye çalışılıyor. Batı kamuoyunda ve Dünya’da İslam aleyhinde bir düşünce oturtulmaya çalışılıyor.  İslam ülkeleri olarak biraraya gelerek tek ses halinde verilecek mesajlarla bu algının önlenmesi önem arz ediyor. Bu vesileyle destek veren kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa Valiliği olarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Şanlıurfa olarak ev sahipliğine hazırız.”

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195