Title of a News Article

Turizm A.Ş Genel kurulu yapıldı...

Turizm A.Ş Genel kurulu yapıldı...
banner206

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Göbeklitepe'nin ardından tarihi Harran İlçesinin de, listeye alınması için çalışmalar başladı. Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, yapacakları çalışmalarla Harran’ın 2023 yılında UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne girmesini hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’de örnek bir model olarak Kamu-Özel ortaklığında kurulan, Şanlıurfa’nın turizmini geliştirmeyi amaçlayan ve kar amacı gütmeyen şirket olan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş., 2020 Olağan Genel Kurulu yapıldı.

ŞUTSO Toplantı Salonu’nda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında düzenlenen genel kurula; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Günbeği, ŞUTSO Başkanı İ. Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şefik Bakay ve diğer davetliler katıldı.

Genel Kurul, ŞUTSO Başkanı Halil Peltek’in divan kurulu başkanlığına ve İş Kadını Rahime Yaşar ile Turizm Rehberi Müslüm Çoban’ın divan üyeliklerine seçilmesiyle başladı.

VALİ ERİN: BALON TURİZM BAŞLAYACAK

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün girişimleriyle Şanlıurfa’da bu yıl balon turizminin başlayacağını söyledi.

Pandemi Sürecinden dolayı balon turizmi planında gecikme olduğunu belirten Vali Erin, “İnşallah Şanlıurfa’da bu yıl balon turizmi faaliyete girecektir” dedi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’nin ilimizin turizminin gelişmesi için yoğun çaba gösterdiğini de vurgulayan Erin, emeği geen herkesi tebrik ederek, bu işin hayırlara vesile olmasını diledi.

UNSU: HARRAN’IN 2023’TE UNESCO LİSTESİNE GİRMESİ HEDEFLENİYOR

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. olarak 2019-2020 yıllarında yaptıkları faaliyetleri anlatan Genel Müdür Mehmet Uncu da, Harran’ın 2023 yılında UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi başvuru dosyasının ilgili kuruluşların desteğiyle 2020-2021 yıllarında sunulmasının planlandığını söyledi. Müdür Uncu, gerçekleştirilecek hazırlık çalışmaları ile Harran’ın 2023 yılında UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne girmesi hedefleniyor.

ŞANLIURFA TURİZM MASTER PLANI HAZIRLANIYOR

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, Şanlıurfa Yeniden Canlanıyor Projesi kapsamında2019-2023 Turizm Masler Planı çalışmalarının da başlatıldığını sözlerine ekleyerek, şunları kaydetti;

“Şanlıurfa Turizm Master Planı çalışmalarının tamamlanması ve revizyonuna yönelik Mart 2019-Mayıs 2019 tarihleri arasında çalışmalar yürütülmüş,Şanlıurfa Turizm Komitesi ve Turizm Çalışma Gruplarının görüşleri alınarak Turizm Master Planının son hali verilmiştir. Haziran 2019 tarihinden itibaren Master Planının uygulaması takip edilmektedir. 2023 ilçe Turizm Stratejileri, Şanlıurfa Turizm Master Planın uygun olarak hazırlanacaktır. Şanlıurfa Turizm Master Planının uygulama takibi 2020-2023 arasında gerçekleştirilecek yıllık revizyonları yapılacaktır.”

600 BİN TL DESTEK SAĞLANDI

Toplantının sonunda Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. için 600 Bin TL sermaye arttırımı talep edildi. Kurul üyeleri, talebi onayladı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. 600 Bin TL’yi de yıl sonuna kadar Şanlıurfa turizminin gelişmesi için harcayacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2020, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195