Title of a News Article

Turizm için ayaklandılar!

.

Turizm için ayaklandılar!
banner206

 Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Görevlileri kentte ki turizm işletmelerine ziyarette bulunarak işletmecilerle fikir alışverişinde bulundular.

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Görevlileri kentte ki turizm işletmelerine ziyarette bulunarak işletmecilerle fikir alışverişinde bulundular.

Son dönemlerde gerek Türkiye'de gerekse Peygamberler şehri Şanlurfa da yaşanan terör olayları turizm sektörünü de adeta durma noktasına getirdi. Sonbahar mevsiminde Balıklıgöl ile Hz. İbrahim ve H.z Eyyub peygamberlerin makamlarının olduğu mekanlar turistler tarafından ziyaretçi akınına uğrarken, Göbeklitepe, Harran, tarihi sokaklar ve yeni müze ziyaretçi rekoruna doğru hızla ilerlemekteydi.

Bölgede yaşanan terör olayları neticesinde turist sayısında düşüş yaşanırken Şanlıurfa'da ki turizm işletmeleri de son yılların en zor günlerini geçirmekte. Turizm işletmelerinin zor günler yaşadığı bilincinde olan Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Görevlileri Şanlıurfa'daki restoran ve turizm işletmelerine ziyarette bulunarak işletmeciler ile toplantılar düzenleyip rapor hazırlıyorlar.

Düzenlenen ziyaret ve toplantılardan dolayı teşekkürlerini ifade eden Turizm İşletmecileri  "Şanlıurfanın önemli sorunlarından birisi olan Üniversite ile Şanlıurfalı girişimciler  arasında bir kopukluk olmasıydı. Fakat son yıllarda gerek Üniversitemizdeki hocalarımızın gayreti gerekse Şanlıurfalı girişimci ve işletmecilerimizin daha profesyonel bir hizmet sunma çabaları netisinde bu kopukluk büyük ölçüde giderilmiş durumda. Turizm ve Otel İşletmeciliği hocalarımızdan özellikle kalifiyeli personel temini noktasında önemli ölçüde istifade etmekteyiz. Sıkıntılı süreci el birliği ile atlatıp Şanlıurfa turizmini hak ettiği yere taşıycaz" dedi.

Öğretim görevlilileri adına konuşan Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Hasan Kırmızı "Son dönemlerde yaşanan törör saldırıları bir çok sektörü etkilediği gibi turizm sektörünü de önemli ölçüde etkilemiş durumda. Bununla birlikte kentimize gelen turist sayısında önemli ölçünde düşüşler yaşandı. Bu kapsamda işletmecilerimizi ziyaret ederek sıkıntılı süreci nasıl atlatabilirizin istişarelerini gerçekleştiriyoruz. Özellikle işletmecilerimizin kalifiye eleman temini noktasında önemli çalışmalar yapmaktayız. Bunun yanı sıra işletmecilerimizin isteklerini not alıp akademik alanda da araştırmalar ve çalışmalar yapmaktayız. Öğretim görevlisi arkadaşlarımız ile bilrikte ziyaretlerimizi devam ettirip Şanlıurfa ya gelen turistleri daha profesyonel bir şekilde ağırlama ve memnun kalarak ülkelerine gönderme gayreti içersinde olacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195