Title of a News Article

Türk Heyet Çin'de Urfalı bürokratı ziyaret etti

Türk Heyet Çin'de Urfalı bürokratı ziyaret etti
banner206

Büyükelçi A. Emin Önen, Huawei Technologies'in Türk üniversite öğrencileri ve Kamu Güvenliği Üniversitesi'nde Çince dil eğitimi alan Türk Hâkim ve Savcıları Pekin Büyükelçilik konutunda kabul etti.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Huawei Technologies'in Geleceğin Tohumları projesi kapsamında Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden seçilmiş 10 öğrenciden oluşan gurubu ve ‘Türk Yargısının Adli ve İdari Kapasitesinin Güçlendirilmesi amacıyla Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının Yabancı Dil ve Lisansüstü Eğitim Projesi’ kapsamında Çin'in başkenti Pekin'de Kamu Güvenliği Üniversitesi'nde Çince dil eğitimi alan 8 Hâkim ve Savcımızı Büyükelçilik konutunda kabul ederek yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi aldı, fikir alış verişinde bulundu.

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden seçilmiş 10 öğrenci Pekin’de

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Huawei Technologies'in Geleceğin Tohumları projesi kapsamında Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden seçilmiş 10 öğrenciden oluşan gurubu Büyükelçiliğimizde kabul ederek gençlerle sohbet etti.

Hâkim ve Savcımız Çince dil eğitimini tamamladı

Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen Pekin’deki Kamu Güvenliği Üniversitesinde Çince dil eğitimlerini tamamlayan Türk Hâkim ve Savcıları Büyükelçiliğimizde kabul ederek istişarelerde bulundu.

Pekin Büyükelçimiz Önen, “Bilindiği gibi; Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül, Çin temasları kapsamında başkent Pekin'de Çinli mevkidaşı Fu ile bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından Bakanlar Gül ve Fu, iki ülke adalet bakanlıkları arasında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalamışlardı. Heyetler, hukuki alanda bilgi ve tecrübe paylaşımı, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve sınır aşan suçlarla ve terörizmle mücadele konusunda işbirliği yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunmuşlardı” dedi.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Yine; Hâkim ve Savcıların Çin'de dil eğitimi almalarına yönelik protokol 2018 yılı Eylül ayında imzalanmıştı. Ankara Hâkim Evinde düzenlenen programda, Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Hâkim ve Savcıların dil eğitimine ilişkin protokole imza atmışlardı. ‘Türk Yargısının Adli ve İdari Kapasitesinin Güçlendirilmesi amacıyla Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının Yabancı Dil ve Lisansüstü Eğitim Projesi’ kapsamında 8 Hâkim ve Savcımız Çin'in başkenti Pekin'de Kamu Güvenliği Üniversitesi'nde Çince dil eğitimi aldılar” diye hatırlatmada bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195