Title of a News Article

Türk Milletvekili şaştı kaldı..

.

Türk Milletvekili şaştı kaldı..
banner206
Almanya’nın Türk Asıllı Milletvekili Azize Tank, Suriyeli Mültecilerin durumunu yerinde görmek için geldiği Şanlıurfa’da AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez makamında ziyaret etti.

İl başkanlığı binasında İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Yönetim Kurulu üyesi Zeki Kurt ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Tepe tarafından karşılandı.

İl başkanlığındaki ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Eğilmez, Vekil Tank’a misafir ettiği Suriyeli mültecilerin durumunu anlattı.

Daha önce gelen Suriyeli misafirlere ek olarak son günlerde sadece Kobani’deki çatışmalarından sonra gelenlerin 200 Bin’i bulduğunu söyleyen Av. Eğilmez; “AK Parti il başkanlığı ve Belediyeler olarak orada yaptığı hizmetlerin ilk günden başladık ve her gün bu misafirlerin ihtiyaçlarını gidermek için uğraşıyoruz. Bütün ihtiyaçlarını halkımızla ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

“MÜLTECİ SAYISI ŞAŞIRTICI”

İl başkanlığındaki ziyarette konuşan Almanya’nın Die Linke’nin (Sol Parti) Türk Asıllı Milletvekili Azize Tank, Die Linke partisi adına Şanlıurfa’daki mültecilerin durumunu yerinde incelemek için geldiğini söyledi.

Mültecilerin sayısını kendilerini şaşırttığını söyleyen Tank; “Almanya’dan bakınca Türkiye’nin sayıları abarttığı düşüncesi vardı.  Bu kadar mülteciyi bir ülkenin alamayacağı düşüncesi vardı. Burada gördüğüm manzara karşısında şaşkınım. Bu kadar mültecinin barındırılabilmesi şaşırtıcı geldi” dedi.

İş Başkanlığı ziyaretini tamamlayan Azize Tank, İl Yönetim Kurulu üyesi Zeki Kurt ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Tepe ile beraber Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan mültecilerin durumunu yerinde görmek için Suruç’a geçti.

AZİZE TANK KİMDİR?

Türkiye’de doğup büyüyen Tank, liseyi bitirdikten sonra memur olarak çalışmaya başladı. 22 yaşına geldiğinde ise tek bir yere bağlanıp yaşamak istemediğini fark ederek yeni yerler gezmek, yeni diller öğrenmek için bir başka ülkeye gitmeye karar verdi.

Tank tek kelime Almanca bilmeden, göçmen statüsü ile Almanya’nın yolunu tuttu. Burada çalıştığı fabrika sayesinde oturma ve çalışma izni alan Tank, Almanca öğrenmeye başladı. Daha sonra Başkent Berlin’in Charlottenburg-Wilmersdorf ilçe belediyesinde yabancılar sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Görevi sırasında tanıştığı avukat Eberhard Schultz’la evlendi. Bu evlilikte 2 kızı olan Azize Tank, 63 yaşında da siyasete atılmaya karar verdi. “Yediğimiz her lokma politikadır. Biri küçük lokma yerken neden diğeri büyük lokma yiyor diye sormak politikadır” diyen Tank, milletvekilliğine adaylığını koydu. Yapılan genel seçimin ardından Sol Parti’den Federal Meclis’e girmeye hak kazandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195