Title of a News Article

Türk Yıldızları Urfa'da gösteri yapacak

.

Türk Yıldızları Urfa'da gösteri yapacak
banner206

 Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Halk buluşmaları kapsamında Karaköprülü vatandaşlarla  bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da ilk kez gösteri yapacak olan Türk Yıldızları Gösteri Şölenine tüm Şanlıurfalıları davet etti.

Şanlıurfa'da düzenlenecek olan Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'yı önemli ölçüde ilgilendirecek olan büyük projelerimizi Bakanlar Kurulunda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na sunacağız" dedi.

Halk Buluşmaları kapsamında her hafta bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelerek halkın taleplerini yerinde dinleyen  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak Karaköprü'de yapacakları çalışmaları vatandaşlarla paylaştı.

Vatandaşların talep ve önerilini bir bir anlattığı program'da,  Başkan Nihat Çiftçi, Karaköprülülerin her alanda vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yol ve su medeniyettir sözünden hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Nihat Çiftçi, "AK Parti Belediyeleri olarak bir değil biz sözüyle halkımıza hizmet yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Karaköprü ilçemizde dağları delerek  yeni bulvarlar, yeni yollar açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda sadece asfalta yönelik değil alt ve üst yapı, yeşillendirme ile bakım onarımlarını da yaparak kaliteli ve uzun ömürlü işler çıkartıyoruz" dedi

 

FUAR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILIYOR

Şanlıurfa'ya sözünü verdikleri Fuar Merkezinin yapım çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Karaköprü Belediye Başkanlığını görevini sürdürdüğümüz dönemde de  Şanlıurfa'ya sözünü verdiğimiz Fuar Merkezinin yapım çalışmalarına başlıyoruz. Allah'ın izniyle 11 Nisan Şanlıurfa'nın kurtuluşu gününde Fuar Merkezimizin temelini törenle atacağız. Bunun yanında Karaköprü ilçemize Büyükşehir Belediyesi olarak 30 Bin metrekarelik çocuk oyun merkezi projemizi tamamladık. 25 yaş altı her gencimizin ve çocuklarımızın güzel zaman geçirecekleri tam donanımlı bir oyun parkı oluşturuyoruz" diyerek sözlerine devam etti.

 

ULAŞIM'DA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ

Şanlıurfa'nın trafik sorunun çözmek için kalıcı çözümler ürettiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Karayolları 9. Bölge Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda 3 köprülü kavşağın ve Çevik kuvvet katlı köprülü kavşağın ihale çalışmalarına başladık. Şanlıurfa'nın farklı noktalarına yapacağımız köprülü kavşaklarımızdan birisi Karaköprü Belediyesi kavşağında yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesiyle ortaklaşa bir şekilde bölgede kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Allah'ın izniyle yapacağımız kavşakla uzun süredir ilçeyi ikiye ayıran yolu birleştirmiş olacağız. Şanlıurfa'nın en işlek caddelerinden biri olan Abide - Diyarbakır yolunda 2 adet köprülü kavşağımızın çalışmaları son süratle devam ediyor. Milletin lehine olan hiç bir çalışmadan korkmuyoruz ve üzerine gidiyoruz. Allah'ın izniyle kafamızda koyduğumuz çalışmaları tamamlıyoruz" dedi.

 

 

11 NİSAN'DA ŞANLIURFA'YA ŞEREF MADALYASI VERİLECEK

Tüm Şanlıurfalıları Büyükşehir Belediyesinin 11 Nisan etkinliklerine davet eden Başkan Nihat Çiftçi, "97. yıl önce bu topraklar için mücadele etmiş olan ecdadımıza yakışır bir şekilde 11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluşu için büyük çalışmalar başlattık. Allah'ın izniyle verdikleri onurlu mücadele için 1 ay önce Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na hem yazılı hemde sözlü bir şekilde müracaat ettiğimizde memnuniyetle karşılayarak Şanlıurfa gelip Şeref Madalyasının vereceklerinin müjdesini verdi. 11 Nisan Pazartesi günü saat 10.30'da Kapalı Spor Salonunda Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı 11 Nisan Şanlıurfa'nın Kuruluş programına tüm halkımızı davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

TÜRK YILDIZLARI ŞANLIURFA SEMALARINI RENKLENDİRECEK

Büyükşehir Belediyesi olarak ilkleri yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, ilk kez Tük Yıldızları ekibinin Şanlıurfa'yı renklendireceğinin müjdesini vererek "11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinde kurtuluşu programlarını kapsamında  Milli Savunma Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Şanlıurfa'ya ilk kez 10 Nisan Pazar günü saat 13.00'de Eyyübiye bölgemizde bulunan Eski Havaalanında 7 uçaktan oluşan Türk Yıldızları Gösteri Ekibi sizlerle buluşacaktır. Tüm Şanlıurfalıları bu özel güne davet ediyorum. Birlik ve beraberliğimizle Şanlıurfa'da ilkler AK Parti Hükümetlerinin ve AK Parti Belediyelerinin özverili çalışmalarıyla gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

 

"BÜYÜK PROJELERİ BAŞBAKANIMIZA SUNACAĞIZ"

Şanlıurfa'da düzenlenecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında Büyükşehir Belediyesi olarak yeni 3 tane projeyi sunacaklarının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, " Şanlıurfa'yı önemli ölçüde ilgilendirecek olan projelerimizi Bakanlar Kurulunda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na sunacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Karakoyun ve Akpıyar Derelerine su bırakma projesini; Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde yapacağımız hafif raylı sistemin projesini ve Büyükşehir Belediyesinin olarak 1. Etabına başladığımız GAP Vadisi Projesinin tamamını Bakanlar Kurulumuzda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceğiz. İnşallah Başbakanımızda çalışmaların başlaması için gerekli talimatları verecektir" dedi.

Gerçekleştirilen Halk buluşmalarının ardından Karaköprü ilçesine bağlı Mahalle Muhtarlarıyla da bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, Muhtarların talep ve önerilerini dinledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak 2016'da yapılan çalışmalara değinen Başkan Nihat Çiftçi, birlik ve beraberliklerinden dolayı muhtarlara teşekkür etti.

Gerçekleştirilen buluşmalarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi'ye Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy ve Teşkilat üyeleri eşlik etti.

 

SEMA ÇİFTÇİ'DEN ANLAMLI ZİYARET

Gerçekleştirilen halk buluşmalarının ardından Kadınlarla istişare toplantısı yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin Eşi Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Kadınların talep ve önerilerini bir bir not eden Sema Çiftçi, ilçe geneline Maddi durumu iyi olmayan ailelerin evlerine konuk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yardım malzemelerini takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195