Title of a News Article

Türkçe ve Kürtçe çağrı

Türkçe ve Kürtçe çağrı
banner206
 Bu yıl ‘Enerji Verimliliği Haftası’nda, halkı israf etmek yerine enerjiyi verimli kullanarak tasarruf etmeye teşvik edecek bir dizi etkinliğe imza atacak olan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) bu amaçla Türkçe ve Kürtçe bastırılan 100 bin el ilanı ve 50 bin broşür dağıttı.

Hafta içerisinde konusu ‘Enerji Verimliliği, İsrafı ve Çevresel Etkileri’ olan bir panel de düzenleyecek olan Dicle EDAŞ, ilköğretim öğrencilerine de bu bilinci aşılamak üzere sorumluluk alanında bulunan 6 ilde ‘Enerji Verimliliği’ temalı ödüllü bir resim yarışması düzenledi.

 

İKİ DİLLİ EL İLANI VE BROŞÜR DAĞITILDI

Dicle EDAŞ, elektrikte kaçak kullanımın yüzde 70’in üzerinde seyrettiği, bedelsiz kullanım nedeniyle israfın had safhaya ulaştığı sorumluluk bölgesini oluşturan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta bu yıl 12-18 Ocak tarihlerinde kutlanacak olan ‘Enerji Verimliliği Haftası’nda israf konusu ile bunun çevresel etkilerine dikkat çekecek. Halkı kullandıkları elektrik enerjisini israf etmemeye çağıran 100 bin adet Türkçe ve Kürtçe el ilanı bastıran Dicle EDAŞ, il müdürlükleri ve ilçe işletme şeflikleri vasıtasıyla bunları bölge genelinde dağıttı. Aynı el ilanları yine iki dilli olarak TV kanalları aracılığı bölge halkına duyuruldu. Yine halkı elektrik enerjisini verimli kullanarak enerjide tasarruf etmeye çağıran bilgilendirici 50 bin broşür bastıran elektrik şirketi, bu broşürleri de halka, öğrencilere ve abonelerine ulaştırmaya başladı.

 

TASARRUF TEMALI ÖDÜLLÜ YARIŞMA DÜZENLENDİ

Dicle EDAŞ, ilköğretim çağındaki çocuklara enerjiyi verimli kullanma ve enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek için de il milli eğitim müdürlükleri ile iş birliği yaparak Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta ödüllü resim yarışması düzenledi. Sonuçları önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacak olan ‘Enerji Verimliliği’ temalı yarışmada tüm illerde ayrı ayrı dereceye giren öğrencilere ödül olarak bilgisayar, bisiklet ve eşofman takımı, öğretmenlerine ise bilgisayar verilecek.

 

ŞANLIURFA’DA PANEL DÜZENLENECEK

Hafta içindeki Dicle EDAŞ etkinliklerinden biri de ‘Enerji Verimliliği, İsrafı ve Çevresel etkileri’ konulu panel olacak. 14 Ocak’ta Şanlıurfa’da düzenlenecek olan panelde, bilim insanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, din adamları ve şirket yöneticileri, enerji israfı ile bunun ekolojik sonuçlarını tartışacak.

 

"YILDA 8 MİLYAR kWh ELEKTRİK İSRAF EDİLİYOR"

Bu yılki ‘Enerji Verimliliği Haftası’nda, halkı enerjinin bilinçli ve verimli kullanılması hususunda daha da bilinçlendirmek için bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Dicle EDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, enerji dağıttıkları Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta toplam bir milyon 318 bin 175 aboneye hizmet verdiklerini söyledi. Dağıtım bölgelerinde yılda ortalama 20 milyar kWh elektrik kullanıldığını ve bunun yaklaşık 4’te 3’ünün bedelinin kayıt dışı kullanım nedeniyle alamadıklarını da kaydeden Yılmaz, sorumluluk bölgelerindeki 6 ilde abone başına tüketim Türkiye ortalamasının yaklaşık 2.2 katı elektrik enerjisi kullanıldığını açıkladı. Dicle EDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, sorumluluk bölgelerinde bedelsiz kullanım sebebiyle yılda ortalama 2.7 milyon TL tutarındaki 8 milyar kWh elektrik enerjisinin verimli kullanılmaması sonucunda israf edildiğine dikkat çekti.

Açıklamasında Enerji Verimliliği Kanunu’na da dikkat çeken Dicle EDAŞ Genel Müdürü Yılmaz bu kanunun, enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılmasını amaçladığına dikkat çekti. Yılmaz, hafta içinde yapacakları bu çalışmalar ile halkın bilinçlendirilmesi ve yüksek enerji verimli elektrikli ev aletlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195