Title of a News Article

Türkiye'den flaş Suriye açıklaması

Türkiye'den flaş Suriye açıklaması
banner206
 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ABD'nin Suriyeoperasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Suriye'de 7. yılına girdik bir iç savaş var. Son vekalet savaşları şeklinde gelişti. Çok acımasız bir savaş. Daha önce kimyasal silahlar kullanıldığı kanıtlandı. Ama yeterli bir tepki gösterilmedi. Bu ilk değil. Harekatı olumlu karşılıyoruz." dedi.

"HAREKATI OLUMLU KARŞILIYORUZ"

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanımızın da açıkça ifade ettiği gibi biz sadece laf değil icraat görmek istiyoruz. Bu anlamda Amerika Birleşik Devletleritarafından oradaki askeri üssün vurulması, yani kalkıp sivillerin üzerine ateş eden, muhtemelen kimyasal silahları sivillerin üstüne atan o askeri üssün vurulması önemlidir, anlamlıdır. Ama uluslararası camia, Esad rejiminin bu barbarlığına karşı tavrını çok net bir şekilde sürdürmelidir. Ta ki Esad rejimi artık halkına zarar veremez hale gelebilene kadar. Dolayısıyla bunu olumlu karşılıyoruz ama bunun sonunun gelmesinin ve Esad rejiminin tamamıyla uluslararası alanda cezalandırılmasının şart olduğunu düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

"UMARIZ BARIŞA KATKISI OLUR"

Kurtulmuş "Bir an evvel Suriye'de önce Esad rejiminin bu barbarlığının durdurulması lazım. Bir an evvel Suriye'de başlatılmış olan barış sürecinin hızlandırılması ve empoze edilmiş bir barış değil, Suriye'de bu kadar acı çeken halkın bütün kesimlerinin kabul edebileceği adil bir barışın, kalıcı bir barışın sağlanması şarttır. Ümit ederim ki Amerika Birleşik Devletleri'nin bu operasyonu barışın sağlanmasına da katkı sağlar. Esad rejiminin artık bu barbarca adımları atmasının önüne geçer ve barış sürecinin teşvik edilmesini sağlar." dedi.

haberler.com

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195