Title of a News Article

Türkiye, IŞİD Bildirisini İmzalamadı

 Türkiye, IŞİD Bildirisini İmzalamadı
banner206

Türkiye, IŞİD'e karşı açıklanan ABD ve Arap ortak bildirisini imzalamayı reddetti.

IŞİD'le mücadele kapsamında Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen ve ABD, Türkiye, Mısır, Ürdün ve körfez ülkelerinin katıldığı zirve sona erdi. Zirve sonrası AP'nin son dakika geçtiği haberde Türkiye'nin IŞİD'e karşı açıklanan ABD ve Arap ortak bildirisini imzalamayı reddettiği bildirildi.

 

10 ÜLKEDEN DESTEK

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD planını açıklaması sonrası, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bölgedeki müttefikleriyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya geldi. Toplantıya Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri, IŞİD’e karşı mücadelede ABD’nin planına destek vereceklerini açıkladı.

 

BİLDİRİDEKİ HEDEFLER

Toplantı sonrası 10 ülkenin yayınladığı ortak açıklamada, IŞİD’in lojistik ve mali kaynaklarını engellemeye yönelik adımların güçlendirilmesi, yeni Irak hükümetinin desteklenmesi gibi hedefler dile getirildi.

 

TÜRKİYE İMZALAMADI

49 konsolosluk görevlisi IŞİD’in elinde olan Türkiye’nin plana nasıl destek vereceği merak konusuydu. Türkiye'nin ortak bildiriye imza atmadığı belirtiliyor.

 

OPERASYONA KARŞI ÇIKAN ÜLKELER

Suriye, kendisine haber verilmeden topraklarında düzenlenecek operasyonları 'saldırı' olarak göreceğini ve buna göre davranacağını duyurmuştu. Çin, İran ve Rusya da Irak ve Suriye'den izin alınmadan bu iki ülkenin topraklarında yapılacak operasyonlara karşı çıkıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195