Title of a News Article

Türkiye rahatsızlığını ABD'ye bildirdi

Türkiye rahatsızlığını ABD'ye bildirdi
banner206
Ankara, Tel Abyad çevresindeki Türkmen ve Arapların göç etmeye zorlanması nedeniyle duyulan rahatsızlığı ABD'ye bildirdi.
Suriye'deki YPG güçlerine destek olan ABD öncülüğündeki hava saldırılarının Tel Abyad çevresindeki Türkmen ve Arapların göç etmesine neden olduğunu düşünen Ankara'nın bu konudaki endişesini Washington'a ilettiği belirtildi.

"TEL ABYAD KONUSUNDAKİ RAHATSIZLIK ABD'YE İLETİLDİ"
İsmi açıklanmayan bir Türk yetkili, "Türkiye'nin Tel Abyad'la ilgili rahatsızlığı hem Ankara'da hem de Washington'da ABD'ye iletildi" dedi.

"DEMOGRAFİK DÜZENLEME GİRİŞİMİ SÖZ KONUSU"
İsmi açıklanmayan yetkili, "Tel Abyad'daki Türkmen ve Araplar göç etmeye zorlanıyor. Bir demografik düzenleme girişimi söz konusu. Türkiye bu konudaki endişelerini ABD ile paylaştı" diye konuştu.KENTİN KONTROLÜ IŞİD'TEN PYD'YE GEÇTİAkçakale'nin karşısındaki Suriye kenti Tel Abyad'un kontrolü, yoğun çatışmaların ardından dün IŞİD militanlarından PYD güçlerine geçmişti.

ANKARA YALANLAMADI
Türkiye'nin Suriye sınırında yaşanan gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı ABD yönetimine ilettiğine ilişkin haberi diplomatik kaynaklar da yalanlamadı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri sınırdaki Suriyeli mültecilerin durumuna ilişkin Türkiye'nin gerek Washington gerekse de Ankara'da girişimlerini sürdürdüğünü belirtti."

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU, JOHN KERRY'LE GÖRÜŞTÜ"
Diplomatik kaynaklar, "Bilindiği üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda BM'ye mektup yazdı. Bakan Çavuşoğlu Cidde'de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile de görüştüğünü açıkladı. Görüşmelerde elbette ki gündemin ana başlıklarından biri olarak Türkiye sınırına Suriyelilerin yoğun göçü de gündeme geliyor. Tüm bu haberleri bu çerçevede değerlendirmek gerekir" dedi.Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195