Title of a News Article

Türkiye'nin en uzun festivalinde Urfalılar Gecesi

 Türkiye'nin en uzun festivalinde Urfalılar Gecesi
banner206

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen ve her akşam bir başka kentin kültürün tanıtıldığı Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali, 40 gün sürmesi nedeniyle Türkiye'nin en uzun süren festivali ünvanını aldı. Dün akşam gerçekleştirilen 19'uncu gece yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Şanlıurfalılar Gecesi düzenlenirken, festivale katılanlara yöresel yemekler ikram edildi,  Şanlıurfa'dan gelen Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi ekibi yöresel türküleri seslendirdi.

3 Ağustos'ta amfi tiyatronun da bulunduğu Darıca sahilindeki parkta Erzurumlular gecesi ile başlayan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali'nde, daha sonra değişik kentle ilgili gece düzenlendi.  Dün gece de Urfalılar Gecesi yapıldı. Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Şanlıurfalılar derneklerinin bölgedeki başkan ve yöneticileri, Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul ve diğer yakın illerde yaşayan Şanlıurfalılar ve Darıcalılar katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı gecede, burada kurulan 100'e yakın stantda Şanlıurfa yöresine ait yiyecekler ve hediyelik eşyalar satıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Sıra Gecesi ekibinin de sahne aldığı gecede, yöresel türküler hep birlikte söylenirken halaylar çekildi. bu arada oyunlar sırasında bazı işidamlarının 1 ve 10'ar dolarlık gençek banknotları oynayanların üzerine attığı görüldü. Banknotların gerçek para olması nedeniyle özellikle çocuklar bunları kapmak için birbiriyle yarıştı.

 

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, bu yıl 8'incisi yapılan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali'nin 40 gün sürdüğünü, bunun Türkiye'nin kültürlerinin buluştuğu bir organizasyon olduğunu belirterek şunları söyledi.

"Bu yıl 8'incisini organize ettiğimiz şehirler buluşuyor kültürler kaynaşıyor bir gönül birlikteliği programımız. İlk yıllarda daha az sayıda derneklerimizin katılımıyla gerçekleşmişti. Bu yıl 35 gecemiz olacak ve 40 gün sürecek.  Burada ülkemizin değişik il ve ilçelerimizden Darıca'mıza gelen insanlarımızın kaynaştığı birleştiği kültürünü, örfünü ve ananesini, dilini, lehçesini, kıyafetini ve yemeklerini paylaştığı bir festival alanı burası. Toplamda 200 dönümlük Darıca sahilini yeni inşa etmiştik. 82 stantda hediyelik eşyalar, kıyafetler var,  şehirlerin tanıtımı yapılıyor. Burada Her bir akşam bir il derneğimize sahnemizi veriyoruz. Bu akşam da Şanlıurfa gecesi yapıyoruz. Bu Türkiye'nin en uzun festivali oluyor. Her akşam 20 bin kişinin haftasonu 30 bin kişinin katıldığı bir etkinlik oluyor. Türkiye kültürlerinin buluştuğu ve harmanlandığı bir yer olarak değerlendiriyoruz."

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195