Title of a News Article

Türkiye’nin her yerinden dolandırmışlar

.

Türkiye’nin her yerinden dolandırmışlar
banner206

 ADANA’da kendilerini ’hakim’, ’savcı’ ve ’polis’ olarak tanıtıp Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan 2’si Suriyeli 9 kişiden toplam 255 bin lira dolandırdığı belirlenen 10 kişi yakalandı.

Merkez Seyhan İlçesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki Cemalpaşa PTT Şube Müdürlüğü görevlileri, 28 Aralık’ta, polise para çekmeye çalışan şüpheliler olduğu ihbarında bulundu. PTT’ye gelen ekipler, işlem yapmaya çalışan 1 kişi ile otomobille kaçmaya çalışan 4 kişiyi yakaladı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce sorgulanan şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Adana ve Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonlarda da 5 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise çok sayıda cep telefonu, sim kart, başka şahıslar adına düzenlenmiş PTT ve banka kartları ile para çekme dekontları ele geçirilirken, şüphelilerin 11 kişiye ait PTT hesaplarını kullandıkları belirlendi.

Şüphelilerin kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp aynı yöntemlerle farklı tarihlerde aradıkları Aydın’ın Nazilli İlçesi’nden H.K.’den 13 bin 600 lira, Antalya’nın Kaş İlçesi’nden M.K.’den 65 bin lira, Şanlıurfa’dan Suriye uyruklu T.İ.A.’dan 49 bin lira, Burdur’un Bucak İlçesi’nden baba- oğul M.D. ile N.D.’den 27 bin 315 lira, Manisa’nın Gördes İlçesi’nden B.Ö.’den 6 bin 800 lira, Giresun’dan S.Ö.’den 30 bin lira, İstanbul’dan Suriye uyruklu W.A.’dan 49 bin lira ve Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde N.M.’den 15 bin lira olmak üzere toplam 255 bin 715 lira dolandırdıkları saptandı.

Antalya’nın Elmalı İlçesi’nde oturan M.U.’nun da aynı yöntemle dolandırmaya teşebbüs ettikleri belirlenen 10 şüphelinin sorgusu sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195