Title of a News Article

Türkiye'nin Suriye'ye girme planı hazır

Türkiye'nin Suriye'ye girme planı hazır
banner206
Köşk'te yapılan güvenlik zirvesinde Suriye'ye askeri müdahale seçeneği masaya yatırıldı. TSK'nın Suriye topraklarına Cerablus'a girme planının masada olduğu öğrenildi.
Saray'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında "Suriye Krizi" başlığı altında toplanan son güvenlik zirvesinde savaş kartı masaya yatırıldığı öğrenildi. Toplantıda TSK'nın Suriye topraklarına Cerablus'a girme planı tartışıldı. O plana göre sınırdaki ateş toplarının da desteğiyle Cerablus'da IŞİD hakimiyeti kırılıp batıya doğru 110 km'lik güvenli hat oluşturulacak. Toplantıda olası bir operasyonda IŞİD'in Türkiye içerisindeki hücrelerinin saldırı yapabileceği de konuşuldu. Harekatın PKK/PYD sorununu farklı boyuta taşıyacağı belirtildi.

ABD, RUSYA VE İRAN'IN İKNA EDİLMESİ GEREKİYOR
Yeniçağ gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan'ın haberine göre, Erdoğan ve Davutoğlu, TSK'nın Suriye topraklarına girmesini isteyince ilk itiraz Dışişleri bürokrasisinden geldi. Harekat için ABD ve koalisyon güçleriyle, Rusya ve İran'ın da ikna edilmesi, Esad yönetimi ile mutabık kalınmasının gerektiği vurgulandı.

DAVUTOĞLU ISRAR EDİNCE TSK YAZILI EMİR İSTEDİ
Habere göre, TSK "Hükümet emrederse Cerablus'a girmekte tereddüt göstermeyiz. Ancak bu iyice planlanmalı" dedi. Dışişleri bürokratları, emrin, koalisyon hükümeti tarafından verilmesini önerdi. Davutoğlu operasyonun bir an önce yapılmasında ısrar edince TSK, Başbakan'dan "gerekçeli yazılı emir" istedi. Davutoğlu da daha önce verilen yetkiyi kullanmalarını söyledi.

ASKERDEN "PLANLAMA İYİ YAPILMALI" UYARISI
Komuta kademesi, zirvede "Türk Silahlı Kuvvetleri, Hükümet karar verir, emrederse Cerablus'a girmekte tereddüt göstermez ve başarı ile operasyonu yapar. Orada büyük yangın var. Biz o yangını da söndürürüz. Fakat yangına giderken yolda ne gibi tuzaklar var? Yangının boyutu buradan gözüktüğü kadar mı?.. Yangının gerçek boyutu ne? Yangın söndüğü zaman oradan nasıl döneceğiz? Ne kadar güçle orada kalacağız? Bu soruların net yanıtları bugünden iyice planlanmalı. Yangını söndürürüz, sonra elimizde hangi güçle döneriz. Arap çöllerinde kalır mıyız? Bunun için de biz gerekli hazırlıklarımızı yapmalıyız" denildi.DAVUTOĞLU YAZILI DİREKTİFİ VERDİBaşbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre Cerablus'a müdahale için Ahmet Davutoğlu yazılı direktifi Genelkurmay'a gönderdi. Dışişleri Bakanlığı ile TSK, daha önce hazırladığı alternatifli planlara göre çalışmalarına devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195