Title of a News Article

Üç Kuşak Üstadların eserleri sergilendi

 Üç Kuşak Üstadların eserleri sergilendi
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Üç Kuşak Ebru Sanatçıları İcazet Merasimine katıldı.

Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen merasimde ilk olarak Türkiye’nin ilk icazetli ebrucusu Timuçin Tanarslan’ın öz geçmişi okundu. Sanatçı Tanarslan’ın öz geçmişi okunurken salonda bulunan öğrencilerinin duygulandığı görüldü.

İcazet takdimine geçilmeden önce programa katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e Ebru Sanatçısı Ömer Sabuncu tarafından Timuçin Tanarslan’a ait yazılı ebru eseri olarak ay yıldıza işlenmiş kelime-i tevhid hediye edildi. İcazet alacak olan bir diğer Ebru Sanatçısı Mehmet Düzgün ise Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e eserini hediye etti.

Hediyelerin verilmesinin ardından ebru sanatçıları Ömer Sabuncu ve Mehmet Düzgün’e İcazetnameleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından takdim edildi. Takdim sırasında konuşan Vali İzzettin Küçük; “Geleneksel el sanatımız artık köşede bucakta yapılmıyor. Akademik ve bilimsel esaslara oturmuş, uzun uğraşların sonunda icazet verilen bir sanat dalı olmuştur. Bu uğurda emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şair Nabi Kültür Merkezindeki icazet töreninin ardından davetliler, Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonuna geçerek üç kuşak ebru sanatçılarının Yazılı Ebru eserlerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi. Sergilenen eserleri oldukça beğenen Vali İzzettin Küçük; sanatçılardan eserleri hakkında da bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 22:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
YOLCU
YOLCU - 9 yıl Önce

hilvansuistiyor sayın valim sizleri Hilvan'da görmek istiyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner195