Title of a News Article

Uçak var, uçan yok!

.

Uçak var, uçan yok!
banner206

Şanlıurfa'da son dönemde arttırılan uçak seferlerine yolcuların pek ilgi göstermediği öğrenildi. Bu nedenle uçak sever sayılarının tekrardan düşebileceği öngörülüyor.

2019 Yılının 'Göbeklitepe Yılı' olmasından dolayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri ve diğer yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Şanlıurfa'ya uçak sefer sayılarının arttırılmasını istemişti. Tarihi12 bin yıl önceye dayanan Göbeklitepe'yi 2 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi hedeflenmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Şanlıurfa'ya ek seferler konulmuştu. Böylece Ankara-Şanlıurfa sefer sayısı haftada 13’ten 16’ya yükseltildi. İstanbul Atatürk-Şanlıurfa haftada 14’ten 21’e yükseltildi.

İstanbul Sabiha Gökçen-Şanlıurfa haftada 7 güne yükseltildi. İzmir- Şanlıurfa karşılıklı uçuş sayısı haftada 3 gün olarak belirlendi. Bunun yanı sıra ilerleyen zamanda Türk Hava Yolları tarafından Antalya-Şanlıurfa seferlerinin de çapraz uçuş olarak yapılacağı müjdelenmişti.

Ancak Şanlıurfa için yapılan bu girişimlere rağmen Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus'un İstanbul, Ankara ve İzmir'e yapılan seferlerinde beklenen doluluğa ulaşamadığı öğrenildi. Uçakların yüzde 50 doluluk oranıyla uçtuğu belirtilirken, hava yolunun pek tercih edilmemesinden dolayı uçak seferlerinin azaltılabileceğinden endişe ediliyor.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer yetkili kurumların, Göbeklitepe Yılı'nda bu uçak seferlerinin azaltılmaması için girişimde bulunarak, herkesin yolculuk yaparken hava yollarını kullanmaları yönünde tanıtımda bulunmaları bekleniyor.

Bu arada vatandaşların, uçak bilet fiyatlarının bir önceki yıllara göre bir hayli yüksek olmasından dolayı uçağa ilgi göstermedikleri ve yolculuklarını karayolu ile yaptıkları ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195