Title of a News Article

Üçüncü adresleri Antep oldu

.

Üçüncü adresleri Antep oldu
banner206
 DÜNYADA sadece Fas ve Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde bulunan kelaynakların yeni adresi Gaziantep Hayvanat Bahçesi oldu.

Yanlış tarım politikaları ve tek eşli olmaları yüzünden nesilleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan kelaynaklar için Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yuva yapıldı. Hayvanat bahçesinin içinde doğal yaşamlarına uygun yapılan kafese yerleştirilen 4 kelaynak, yeni yuvalarına alışmaya başladı. Kelaynakların yeni barınaklarında uygun yaşamın sağlanması için yemlerine ve bakımlarına dikkat ediliyor. Ziyaretçilerin de ilgisini çeken kelaynaklar ile birlikte Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvan türü de 331'e yükseldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, kelaynakların üremesini ve çoğalmasını sağlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Gaziantep Hayvanat Bahçemize nesli tükenmekte olan kelaynak kuşlarını da kazandırdık. Ana merkezleri Birecik olan kelaynaklardan 2 dişi, 2 erkek alarak Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirdik. Burada onlar için uygun barınaklar dizayn ettik. Bunların Bunların burada üremelerini ve çoğalmalarını sağlayacağız. Bunların en büyük özelliği tek eşli olması, eşleri öldükten sonra tekrar eş tutmaması. Toplam 2 yumurta yapıyorlar ve bu yüzden nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. 140 civarında kelaynak kuşu kalmış. 4 tanesini de hayvanat bahçesine getirdik ve böylelikle tür sayısını 331 çıkarmış bulunmaktayız."

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195