Title of a News Article

Üniversite öğrencilerine burs müjdesi

.

Üniversite öğrencilerine burs müjdesi
banner206
Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarı arttırıldı. Lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada ise bin 500 lira kredi verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

"143 bin yabancı öğrencimiz var"

Ülkemizde bu dönem 143 bin yabancı öğrencimiz var. Ülkemize karşı yapılan olumsuz propagandalara karşın bu sayı gittikçe artıyor.

 

"Paralel eğitim sistemlerine müsaade etmeyeceğiz"

Yarın bugünden daha güçlü olacağız. Yükseköğrenimdeki okullaşma oranı yüzde 40'ın üzerine çıktı. Üniversiteye giriş sınavı basitleştirerek öğrencilerimizin üzerindeki yükü azalttık. Dershaneleri kaldırdık, okullarda destek dersleri veriyoruz. Paralel eğitim sistemlerine müsaade etmeyeceğiz. Açtığımız yurtların yatak kapasitesi 640 bini buldu.

 

Üniversite bursları arttı

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Bu rakam biz göreve geldiğimizde 45 liracıktı.

Yurtlardaki günlük beslenme yardımı 8 liraya çıktı

Yurtlarda kalan öğrencilerimize verdiğimiz beslenme yardımını da günlük 8 liraya yükselttik. Öte yandan yükseköğrenim yurtlarımızın fiyatlarında bu yıl hiçbir artışa gitmedik.

 

"Büyük bir teknoloji hamlesi başlatmak istiyoruz"

Geleceğin savaşlarının siber silahlarla gerçekleşeceğini unutmamalıyız. Başlamadan mesafe katedilemez. Dijital Dönüşüm Ofisimizle, üniversitelerimizin ve özel sektörümüzün desteğiyle büyük bir teknoloji hamlesi başlatmak istiyoruz. Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Burada kararlılığımız var. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz.

 

"Üniversitelerin tamamına kariyer merkezi kurulacak"

Üniversitelerimizin tamamında kariyer merkezleri kuracağız.Üniversite öğrencilerine okula girdikleri ilk yıldan itibaren, kariyerleri konusunda rehberlik edecek bu merkezler reel sektörle iş birliği halinde faaliyet gösterecektir Üniversitelerimizde kariyer etkinlikleri düzenlenecek, öğrencilerle işverenler doğrudan muhattap olarak birbirlerini tanıyacak.

 

"Üniversite mezunlarının istihdamları takip edilecek"

İnsan Kaynakları Ofisimiz aracılığıyla üniversite öğrencilerimizin geleceğini yakından ilgilendiren çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede yapacağımız ilk işlerden biri yükseköğretimde 'Yetenek Yönetimi' sistemine geçmektir. Üniversite mezunlarının istihdamlarını takip ederek üniversite ve bölüm bazında başarı düzeyini ölçmeyi planlıyoruz. Böylece hangi üniversitemizin ve hangi bölümlerimizin öğrencilerimizin istihdamına ne düzeyde katkı sağladığını da görebileceğiz. Hatta bu ölçüm sonuçlarını üniversitelerimize vereceğimiz desteğin kriterlerinden biri haline getirmeyi düşünebiliriz.

Üniversitelerimizden mezun olan en yetenekli öğrencilere çok özel kariyer fırsatları sunarak kamuda veya özel sektörde değerlendirilebilmelerini sağlayacağız.

 

"Yabancı dilde merkezi bir standart oluşturmak istiyoruz"

Yabancı dil eğitimi konusunda merkezi bir standart oluşturmak istiyoruz. Bunun için üniversitelerin yabancı dil muafiyet ve yeterlilik sınavları, ÖSYM üzerinden merkezi olarak yapılabilir.

 

"'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' bilinciyle yetişen ülkesinin aleyhine çalışmayacaktır"

Eğitim-öğretim hayatında 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' bilinciyle yetişen hiç kimse, ne içeride ne dışarıda ülkesinin aleyhinde faaliyetlere kalkışmayacaktır.

 

"Türkiye'yi dışlamaya çalışanlar bugün bizimle birlikte olmak istiyor"

Türkiye'yi sahadan ve masadan dışlamaya çalışanlar, bugün bizimle birlikte olmanın gayreti içinde. Hala farklı tavır içinde gözükenlerin de çok yakında aynı çizgiye geleceklerinden şüpheniz olmasın.

Kaynak: TRT Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195