Title of a News Article

Üniversitede büyük coşku vardı...

Harran Üniversitesi'nde (HRÜ) 5 bin 900 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Öğrenciler, mezuniyet coşkularını keplerini havaya atarak kutladı. 

UĞUR BUDAK
HRÜ Osmanbey Kampüsü’nde düzenlenen 2013-2014 eğitim öğretim dönemi mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, Haliliye Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Beyaz, Urfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, üniversitenin rektör yardımcıları, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, her yıl öğrenci sayısı ve bölümlerin arttığını belirterek, bu yıl 5 bin 940 öğrenciyi mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyen prof. Mutlu,  "Öğrencilerimiz bir çok alanda öğrenme olanaklarından yararlandı. Özellikle son zamanlarda yapmış olduğumuz gerek fiziksel, gerekse zihinsel değişiklikler üniversitemizi olması gereken yerlere taşımaya başlamıştır” dedi.
Prof. Dr. Mutlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından üniversiteyi başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Ailelerinin ve arkadaşlarının alkışları arasında mezun olan öğrenciler, müzik eşliğinde kep fırlatarak, doyasıya eğlendi. Havai fişek gösterisinin de yer aldığı mezuniyet coşkusu, öğrencilerin hep birlikte havaya kep atması ve Yüksek Sadakat Grubu'nun konseriyle sona erdi.
Bu arada mezuniyet coşkusunda bir grup öğrenci, Diyarbakır Lice’de yaşanan olayları protesto etti. 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2014, 13:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan aydoğdu
Ramazan aydoğdu - 10 yıl Önce

üniversitenin mezuniyet töreni gerçekten harikayı. velilerleri ile birlikte mezun öğrenciler 20.000 kişi aynı anda mezuniyeti büyük bir coşkuyla kutladılar. üniversite yönetimini kutluyoruz. çok iyi hazırlanmışlardı. ama bir grup bölücü huzuru bozmaya çalıştılar. rektör mutlu soğuk kanlılığını bozmadı ve konuşması takdire şayandı. bu konuşma eylem yapan öğrencileri bile yola getirdi ve sonuç tatlıya bağlandı. 20bin kişinin birlikte kutlayandan mezuniyet ve kardeşce eğlence göğsümüzü kabartdı. teşekkürler sayın mutlu, teşekkürler yönetim

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142