Title of a News Article

"Unutturulmak isteniyor"

banner206

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 1990’larda Doğu ve Güneydoğu’da işlenen faili meçhullerin, katliamların, zorla kaybettirmelerin zaman aşımı kılıfı altında unutturularak örtülmek istendiğini belirtti.

Sezgin Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, siyasetçi ve insan hakları savunucusu Muhsin Melik’in Şanlıurfa’da sokak ortasında vurulmasının üzeninden 20 yıl geçmesine rağmen faillerinin hâlen bulunmadığını ifade ederek, “Vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede “beni takip eden sivil polisler vurdu” dediği halde faillerinin izi sürülmeyen Melik’in dosyasında bugün itibariyle zamanaşımına gelinmiştir” dedi.

“1994’te katledilen Melik’in dosyası geçtiğimiz sene raftan indirilmiş, ancak savcı davayla ilgili başvurulması gereken dönemin hükümet üyeleri veya Şanlıurfa emniyetindeki görevlilerin ifadesini alma gereği bile duymamıştır” diyen Tanrıkulu, açıklamasında şunları kaydetti;

“Kapsamlı bir soruşturma yürütülmediği için de cinayetle ilgili yeterli bulguya rastlanmamıştır! Böylece 1990’larda işlenen cinayetlerden birisi daha tarihin karanlık sayfalarına gömülmek istenmektedir. 1990’larda Doğu ve Güneydoğu’da işlenen faili meçhuller, katliamlar, zorla kaybettirmeler zaman aşımı kılıfı altında unutturulmak, örtülmek istenmektedir. Bu tür cinayetlerin insanlığa karşı suçlar kapsamına alınıp zaman aşımı kapsamına alınmaması yönündeki talebimiz devam etmektedir.”

CHP’li Tanrıkulu, AKP Hükümeti’nin bu yöndeki kanun tekliflerini reddettiğini vurgulayarak, “1990’ların karanlık izlerini silmeye niyeti olmayanların ne barış ne de çözüm niyeti olabilir! Ne yazık ki AKP 1990’ların korkunç mirasını sahiplenmiş, o dönemin karanlık odaklarının yargılanmaktan kurtulmasına sebep olmuştur. Zaman aşımı aleyhine verdiğimiz teklifin reddinin başka bir anlamı olamaz!

İnsan hakları savunucusu ve siyasetçi Muhsin Melik’in dosyası zaman aşımı kapsamında tekrar rafa kaldırılabilir ama bu, 1990’lardaki korkunç uygulamaların izini sürüp failleri ortaya çıkarmamıza engel olamaz! Muhsin Melik’in ve aynı dönemde faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin sorumluları da, şimdilerde onları kollayanları da er veya geç adaletin karşısında hesap verecektir!” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195