Title of a News Article

Unutulmaz bir gün yaşadılar

Unutulmaz bir gün yaşadılar
banner206

''Engelliler Haftası'' dolayısıyla Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen ''temsili askerlik'' uygulaması kapsamında 33 engelli, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na aileleriyle birlikte gelen zihinsel ve bedensel engellilere komutanlarının gözetiminde yanaşık düzen askeri eğitim verildi. Askeri üniforma giyerek bot bağlayan ve bir günlük ‘temsili askerlik’ yapan engelliler için bugün yemin töreni düzenlendi. Kışlada düzenlenen törene; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, engelli aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temsili askerlik uygulamasına tabi erler adına Mustafa Kemal Kılıç adlı kişi yaş kütüğüne sembol çaktı. Bir günlük askerlik yapmanın mutluluğunu yaşayan engelliler, daha sonra Türk bayrağının altında ellerini silahların üzerine koyarak yemin etti.

Jandarma İl Komutanı Selman Kömürcü, programda yaptığı konuşmada, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bugün katılan 33 Mehmetçiğin, askerliğin ilk adımı olan yemin törenini gururla icra ettiklerini söyledi.

 

Albay Kömürcü; “Türk milletinin ordusu artık halktandır”

Konuşmasında, temsili askerlik yapan engellilere seslenen Albay Kömürcü, “Sizlerin zorunlu sağlık nedenlerinden dolayı ifa edemediğiniz askerlik mükellefiyetini askerlik uygulaması şeklinde yapmak, heves ve arzunuz ile bu kutsal görevi sizlerle birlikte icra etmek bizlere Jandarma ailesi olarak çok memnun etmiştir. Andınız kutlu olsun” dedi.

Kömürcü, engelli ailelerine de hitap ederek, “Evlatlarınızla ne kadar iftihar etseniz azdır. Çünkü onlar, yaşadıkları bir takım sıkıntıları göz ardı ederek, kutsal askerlik görevini bir günlüğüne de olsa yerine getirebilmek, onurlu bir Türk Vatandaşı, başı dik, alnı ak toplum içerisindeki yerini almak için bugün burada sizlerin huzurunda bayrağımızın gölgesinde büyük bir gururla askerlik yeminin ederek, bizlere her ne şartta olursa olsun Türk Milletinin hizmetinde olduklarını kanıtlamış oldular” diye ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin millete hizmet etmek için var olduğunu dile getiren Kömürcü, “Türk milletinin ordusu artık halktandır, halk içindir. Bunlardan en güzel örneği de huzurlarınızda yaşanan yemin örneğidir” şeklinde konuştu.

 

Engelli ailelerinden Jandarma’ya teşekkür

Bu arada yemin eden bedensel engellilerin yakınları da, gerek sosyal gerekse de kültürel faaliyetlerinin yanı sıra kendi canlarına böyle güzel bir gün yaşattıklarından dolayı İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü başta olmak üzere tüm Jandarma personellerine teşekkür ettiler.

Yemin eden askerlere daha sonra protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. Yemin merasimi toplu fotoğraf çekimi ile son bulurken, ardından silah sergisi gezildi. Programın sonunda protokol üyeleri, bedensel engelliler ve aileleri ile birlikte yemek yedi. 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195