Title of a News Article

URBİT bisikletçi ölümlerin son bulmasını istedi

URBİT bisikletçi ölümlerin son bulmasını istedi
banner206
Şanlıurfa'da son zamanlarda artan bisiklet kullanımı artmaya devam ederken Urfa Bisiklet Derneği (URBİT) yönetimi bisikletçilerin trafikte çektikleri sıkıntılar için ziyaretlerini sürdürüyor.
Geçtiğimiz günlerde İzmir'de bisikleti ile trafiğe çıkan Zeynep Arslan'ın kamyon çarpması sonucu hayatını kaybetmişti, bu olaydan sonra URBİT yönetimi olayı kınayarak bisikletci ölümlerine son verilmesini istediler.
Şanlıurfa trafiğinde bisikletçilerin trafikte daha rahat bisiklet sürmeleri için bir dizi ziyaretlerde bulunan URBİT yönetimi Şehiriçi Otübüsleri Kooperatif Başkanı Sadık Salar, BELSAN Genel Müdürü Levent Çelik ve bugün de Şanlıurfa Ticari Taksiler Derneği Başkanı Hasan Karataş'ı ziyaret ederek trafikteki bisikletçi ve motorlu araçların hakkında bilgi alış verişinde bulundular.
URBiT Başkanı Mehmet Aslan ve yönetimi ile beraber dernek başkanlarını ziyaret ederek trafikteki bisikletçi bireylerin olduğunun altını çizerek şunları söyledi; "bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde bir pedaldaşımız Zeynep Aslan'ı "trafikte bisikletliye saygı"nın edinilmemesinden kaynaklı olarak kaybettik. Bugün ise Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Derneği olarak şehir içinde yaşadığımız en büyük problem olan motorlu araç sürücülerinde "trafikte bisikletliye saygı" anlayışının varolmayışından kaynaklı sorunlar üzerine Şanlıurfa Ticari Taksiler Dernek Başkanı Hasan Karataş ile görüşerek bu sorunların üzerinde durup, fikir alışverişinde bulunarak bu büyük probleme çözüm üretmeye,dikkat çekmeye çalıştık. Kendi dernek alanı kapsamında olan ticari taksiler ile ilgili sorunların ortadan kaldırılması için gerekli bilgilendirmelerin yapılması, bu konuya ilişkin tedbirlerin alınması hususunda desteğini rica ettik. Kendisine kıymetli davetinden ve bu konuya olan hassasiyetli yaklaşımindan ötürü Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Derneği olarak teşekkür eder tüm vatandaşlarımıza trafikte bisikletlinin de varolduğunu ve varolacağını, onlara karşı saygının, sevginin edinildiği günlerde buluşmak temennisinde bulunuyorum" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195