Title of a News Article

Urfa Barosu açıkladı! İşte şok eden rakam...

.

Urfa Barosu açıkladı! İşte şok eden rakam...
banner206
 ŞANLIURFA Barosu Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Başkanı Yusuf Cenan Timurturkan, kentte bulunan 940 kişinin kaldığı E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, 493 kişinin uyuşturucu suçundan tutuklu veya hükümlü olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da son bir yıl içerisinde polis tarafından düzenlenen 3 bin 440 operasyonda 7 ton esrar, 268 kilo eroin, 125 bin uyuşturucu hap ile 12 milyon kaçak sigara ele geçirildindı. Operasyon kapsamında; 3 bin 585 kişi uyuşturucu kullandığı, 1261 kişi ise ticaretini yaptıkları için hakim karşısına çıktı ve bunlardan 493'ü tutuklandı.

940 kişinin tutuklu veya hükümlü olarak bulunduğu Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda 493 kişinin uyuşturucu ticareti veya kullanımı nedeniyle bulunduğunu ifade eden Şanlıurfa Barosu Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Başkanı Yusuf Cenan Timirturkan, "500-550 civarında kapasiteli cezaevinde şu anda 700 civarında tutuklu 240 civarında da hükümlü bulunuyor. Cezaevindeki bu kişilerin yarısından fazlası ise uyuşturucu kullanma veya ticareti yapma suçundan yatıyor" dedi.

İç karışıklığın ardından Suriyeliler'in Türkiye'ye sığınması ve yaklaşık 500 bininin Şanlıurfa'ya yerleşmesi ile kentte suç oranının arttığını ileri süren Avukat Timurturkan şöyle dedi:

"Şanlıurfa’ya gelen Suriyeliler ile birlikte suç oranlarında geçen yıla nazaran yüzde 40 oranında bir artış var. Cezaevinin koşullarının düzeltilmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Genelde mahkumlar dönüşümlü olarak uyku ihtiyacını gideriyorlar. Yine kentte artan hırsızlık suçu Suriyelilerin bir geçim kaynağı haline gelmiştir. Ülkelerindeki olaylardan kaçarak, Şanlıurfa’ya gelen Suriyelilerle birlikte suç oranında artış yaşanmasına neden oldu."

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195