Title of a News Article

Urfa Barosu seçimleri ertelendi mi?

Urfa Barosu seçimleri ertelendi mi?
banner206

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Şanlıurfa Barosu Genel Kurulu'nun iptal edilip edilmeyeceği soruyu yanıtlayarak, "Bize şuana kadar İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı tebliğ edilmedi. Eğer genel kurul saatine kadar bu karar tebliğ edilmezse biz seçimi gerçekleştireceğiz" dedi. 

İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi, 81 il valiliğine gönderdiği kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin iptali,   bu tür toplantı ve etkinliklerin 1 Aralık tarihine kadar ertelenmesi kararı verildi. Bu gelişmenin ardından 3-4 Ekim'de genel kurul yapılması planlanan Şanlıurfa Barosu genel kurulunun iptal edilip edilmeyeceği kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Abdullah Öncel, konuyla ilgili Şanlı Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz yayınlanan genelge ile Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin yapılıp yapılmayacağı yetkisini İl Hıfzıssıhha Kuruluna verdi. Bize şuana kadar İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı tebliğ edilmedi. Eğer genel kurul saatine kadar bu karar tebliğ edilmezse biz seçimi gerçekleştireceğiz" dedi. 

Alınan bu karara tepki de gösteren Baro Başkanı Öncel, "Şuanda siyasi partilerin kongre yapması serbest ama biz baroların genel kurul yapması yasaklanıyor. Bu virüs partililere bulaşmıyor da avukatlara mı bulaşıyor?" diye ifade etti. 

Bu arada Şanlıurfa Barosu genel kurulu ertelenmezse bugün13.00.-17.00 saatleri arasında ve yarın da saat 09.00-17.00 saatleri arasında baro hizmet binasında bulunan Tahir Elçi Toplantı Salonu'nda yapılacak. Genel kurul Çoğunluk sağlanmazsa genel kurul haftaya ertelenecek. Şanlıurfa Barosu Genel Kurulunda mevcut başkan Abdullah Öncel, Reşit Tartış ve Halil Olgun'un hazırladığı aday listeleri yarışacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195