Title of a News Article

Urfa Belediyelerinin yapamadığını İstanbul yaptı

.

Urfa Belediyelerinin yapamadığını İstanbul yaptı
banner206

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘Kazancı Bedih’i ölüm yıldönümünde düzenleyeceği programı ile anacak.

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek 13 yıl önce hayatını kaybeden Şanlıurfalı gazelhan, ’Kazancı Bedih’ ismiyle ünlenen Bedih Yoluk, ölüm yıldönümünde Şanlıurfa’da sadece mezarı başında anılmıştı. Şanlıurfa Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bunun dışında herhangi bir anma etkiliği düzenlemezken, beklenen adım İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığından geldi. İstanbul B.B., ‘Kazancı Bedih’ ve arkadaşlarını cumartesi günü saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenleyeceği konser programıyla anacak. Konserde Bedri Ayneli, Selahattin Alpay, Elvan Sevim, Münevver Özdemir, Bekir Çiçek ve Ender Balkır sahne alacak.

Bu arada Şanlıurfa’daki belediyelerin ‘Kazancı Bedih’ ile ilgili herhangi bir program düzenlememesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu konuya duyarlı olması vatandaşların eleştirilerine yol açtı.

Öte yandan Bedih Yoluk ve eşi Fatma Yoluk, 19 Ocak 2004'de, Balıklıgöl yakınlarındaki evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 10:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
bek
bek - 7 yıl Önce

yazıklar olsun

SIRADAKİ HABER

banner195