Title of a News Article

Urfa Cezaevi ile ilgili şok iddia…

Urfa Cezaevi ile ilgili şok iddia…
banner206

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan bir kişinin, gardiyanlar ve tutuklular tarafından darp edildiği iddia ediliyor. Darp edildiği iddia edilen kişinin babası, gardiyanlar ile tutuklulardan davacı oldu.

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Yahya Can N.’nin gardiyanlar ve aynı koğuşta kalan diğer tutuklular tarafından darp edildiği öne sürülüyor. Darp edildiği iddia edilen gencin babası Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, gardiyanlar ve tutuklular hakkında suç duyurusunda bulundu. Yahya Can N.nin babası Ahmet N., Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusunda; Oğlunun uyuşturucu madde kullandığından dolayı cezaevinde yattığını belirterek, şunları kaydetti;

“09/05/2016 tarihinde oğlumun görüş günüydü, cezaevine görmeye gittim. Oğlumun iyi olmadığını ve ayakta duramadığını fark ettim. Kendisine sorduğumda rahatsız olduğunu söyledi. Daha sonra edindiğim bilgiye göre;5-6 gardiyan bulunduğu koğuştan alınarak başka bir yere götürüldüğünü ve orada gardiyanlar tarafından işkence yapıldığını, vücudunda morarmaların olduğunu, bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu ve karın boşluğuna vurulduğu için idrarından kan geldiğini öğrendim. Şuan bulunduğu koğuşta Mustafa İ. İsimli şahısın yönlendirmesi sonucu isimlerini bilmediğim tutuklular tarafından darp edildiğini ve ölümle tehdit edildiğini öğrendim. Oğlum Yahya Can N.’nin biran önce en yakın sağlık kuruluşuna götürülüp tedavi edilmesini istiyorum. Oğluma işkence yapan gardiyanların ve tutuklulardan davacı ve şikayetçiyim.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil
halil - 8 yıl Önce

türkiyede adelet yok

DAVUT
DAVUT - 8 yıl Önce

ADALET NEREDE..

SIRADAKİ HABER

banner195