Title of a News Article

Urfa'da adli yıl heyecanı...

Urfa'da adli yıl heyecanı...
banner206
 Yeni adli yıl açılışımızın ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin barış, huzur ve güven içinde yaşayabilmesi, her şeyden önce yargının, hak ve adaletin gerçekleşmesinde göstereceği etkinliğe, isabetli ve zamanında karar verebilmesine bağlıdır. Bu nedenlerle adalet, devletin temelidir. 
Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşamış, bu vesileyle hain planları ortaya çıkan ihanet çetesinin en çok hedef aldığı kurumların başında da yargı teşkilatımız yer almıştır. Söz konusu hain girişim büyük Türk Milleti tarafından boşa çıkarılmış, milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu hain girişim amacına ulaşamamıştır. Darbe girişiminin başlangıcından itibaren yargı gücünü yüce Türk Milleti adına kullanan hakim ve Cumhuriyet Sacılarımız, Anayasa ve yasalar çerçevesinde demokrasi ve Cumhuriyetimizi koruma, millet iradesine sahip çıkma hususunda kararlılıkla hareket etmişler, bundan böyle de tavizsiz hareket etmeye devam edeceklerdir. 
Gücünü Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve yasalardan alan, yargının Türk Milletinin yargısı olduğu inancı ile, tam bir vicdani kanaat ile, tarafsızlıkla ve adaletle hareket eden Şanlıurfa adliyesi olarak hedefimiz, insan haklarına ve özgürlüklere saygılı, adil yargılanma ve lekelenmeme ilkelerine bağlı, birbirine aykırı çıkarları dengeleyen, diğerlerini yok etmek isteyen ihtirasları dizginleyen kararlar vererek Anayasamızda ifadesini bulan yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde vatandaşlarımızın yargıya olan güvenini en üst seviyede tesis etmektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 adli yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta Şanlıurfa olmak üzere, adaletin tesisi için ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan hakim, savcı, avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Görevleri başında şehit olan yargı mensuplarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195