Title of a News Article

Urfa'da Cumhuriyet heyecanı...

Urfa'da Cumhuriyet heyecanı...
banner206
Cumhuriyetin ilanının 95.yılında Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da coşkuyla kutlandı. 95.yıl heyecanı verilen Balo ile sona erdi.. 

Yeni Şehitlikte Şehitler Anıtına dün çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar bugün de Valilikte tebriklerin kabulüyle devam etti. Vali Abdullah Erin'in makamında tebrikleri kabulünün ardından bu yılki tören Valilik önünde yapıldı.

Kutlamalar Vali Abdullah Erin'in alana  gelişiyle alanda bulunanaların bayramlarını kutlamasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak günün anlamına uygun şiirler okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhuriyet Bayramına ilişkin mesajının salonda olunmasının ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bir konuşma yaptı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, törende yaptığı konuşmasına Cumhuriyetin ilanını milletçe büyük bir gurur, iftihar ve coşku içinde kutladıklarını belirterek başladı. Konuşmasını sürdüren Vali Erin, "Şanlıurfalı hemşehrilerimin ve Milletimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ederken, bin yıldır aziz vatan topraklarımızın müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyor, başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşının muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" sözlerini kullandı.Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa,Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı tören, halk oyunları gösterisi ve geçit töreninin ardından buradaki kutlamalar son buldu.

 
Cumhuriyet bayramı kutlamaları akşam ise Valilik tarafından düzenlenen kokteyl ile sona erdi. 
Vali Abdullah Erin, Nevali otelde düzenlenen Cumhuriyet balosuna gelenleri kendisi karşıladı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Vali Erin burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Cumhuriyet balosuna Vali Abdullah Erin yanısıra BŞB Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, CHP Milletvekil Aziz Aydınlık, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa,Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Jandarma Alay komutanı Albay  Eyüp Sabri Kirişçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bazı Bürokratlar , Gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda davetli ve STK temsilcileri ile muhtarla r katıldılar. 
Cumhuriyet bayramı balosu müzik dinletisi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195