Title of a News Article

Urfa'da Davutoğlu için sürpriz karar

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şanlıurfa'ya vermiş olduğu büyük katkı ve desteklerden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından Fahri Hemşehrilik Beratının verilmesini kararlaştırdı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin girişimleri sonucunda Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen önergeyle kabul edilen Hemşehrilik Beratı, Başkan Nihat Çiftçi tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na  takdim edilecek. Büyükşehir Belediyesi Nisan  olağanüstü oturumunu gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa’nın Şanına yakışır etkinlikler düzenlediklerini belirterek Şanlıurfa'da 3 gün sürecek olan 11 Nisan Kurtuluş etkinleri hakkında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine de bilgi verdi. 11 Nisan Pazartesi günü Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ve Bakanlar Kurulumuzun katılımıyla Şanlıurfa'nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Milletvekilimiz ve Tarım Hayvancılık ve Gıda Bakanımız Faruk Çelik ve Şanlıurfalı Milletvekillerimizin TBMM'sine yazılı teklifleri ve diğer tüm grupların destekleriyle Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyasının verilmesi konusu genel kurulun gündemine gelimiş durumda. İnşallah bu günlerde karara bağlanacaktır.

Dolayısıyla 96 yıldır verilmeyen İstiklal Madalyası bu tarihi Kurtuluş gününde verilecektir. Bunun öncüsü olan, Bakanlar Kurulunu Şanlıurfa'da toplayan Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na Büyükşehir Belediyesinin 5393. nolu Belediye kanununa 18. Maddesinin 'R' Bendinin gereğince Fahri Hemşehrilik Beratı verme yetkisi Büyükşehir Belediyesi Meclisine bağlıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na verilmesi üzerine bu yasayı siz Meclis Üyelerine sunuyoruz. Bu teklifle olağan üstü toplandık" dedi. Konuşmasının ardından önergeyi Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine sunan Başkan Nihat Çiftçi, tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195