Title of a News Article

Urfa'da engellilerin askerlik heyecanı

Urfa'da engellilerin askerlik heyecanı
banner206

Şanlıurfa’da 30 engelli, İl Jandarma Komutanlığında törenle yemin etti. 1 Gün süreyle sembolik askerlik yapan engellilerin mutlu oldukları görüldü.

Bedensel, zihinsel ve işitme engelliler, İl Jandarma Komutanlığına getirilerek, asker giysileri giydirildi. Giysilerini yakınları ve görevlilerin yardımı ile giyen engelliler, daha sonra temel eğitim çalışmasına katıldı. Eğitimlerde 'Asker selamı' verilmesi ve esas duruşta bulunulması öğretilen engelli askerler için daha sonra yemin töreni programı yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen yemin törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Levent Çelik, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Urfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, askerler ve engelliler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Bozkurt günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra askerler yemin içti. Yemin eden Mehmetçikler adına birliğe ilk katılan Jandarma Er İbrahim Türk tarafından yaş kütüğüne dönem plaketi çakıldı. Programa temsili askerlik hizmetini ifa eden Mehmetçiklere terhis belgeleri ve hediye verilmesi ile devam etti. Daha sonra Vali İzzettin Küçük ve diğer protokol üyeleri,  engelliler ve yakınları ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Program, İl Jandarma Komutanlığına ait araç ve silah sergisini gezmeyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195