Title of a News Article

Urfa'da görev yapan 2 hakim hakkında şok karar....

.

Urfa'da görev yapan 2 hakim hakkında şok karar....
banner206
 Açığa alınan hâkimlerin dosyasını görüşen HSYK 2. Dairesi Metin Özçelik, Mustafa Başer, Habil Kahraman ve Mustafa Gürbüz’ü meslekten ihraç etti...
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, “Paralel Yapı” soruşturmaları kapsamında tutuklular hakkında tahliye kararı veren hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’i, usulsüz dinlemelere ilişkin de Şanlıurfa’da yürütülen operasyonda tutuklanan üç polisi tahliye eden nöbetçi Hakim Habil Kahraman ve hakim Mustafa Gürbüz’ü meslekten ihraç etti. 
2. Daire, daha önce açığa aldığı hâkimlerle ilgili dosyayı görüştü. Daire, yetkileri olmadığı halde Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler hakkında tahliye kararı verdikleri gerekçesiyle açığa alınan ve haklarında “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyesi” oldukları gerekçesiyle dava açılan hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer ile usulsüz dinlemelere ilişkin Şanlıurfa’da yürütülen operasyonda tutuklanan üç polisin tahliyesine karar veren nöbetçi Hâkim Habil Kahraman ve Hâkim Mustafa Gürbüz’ün meslekten ihracına karar verdi.

Yargıtay’da duruşma
Sincan F Tipi cezaevi’nde tutuklu bulunan Özçelik ile Başer’in yargılanmasına da Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde dün başlanmıştı. 16. Ceza Dairesi’ndeki dünkü ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Özçelik ve Başer Jandarma eşliğinde getirildi. Başer’in avukatı Celal Sis, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin son soruşturma açılamasına dair kararının kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. Sis, “16. Ceza Dairesi son soruşturmayı kabul edince karar bize ulaştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz edemedik. Dosyanın ilgili makama geri gönderilmesi gerekiyor” dedi. Mahkeme Başkanı ise, son soruşturma açılmasında usulü eksiklerin giderilmesi için dosyanın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi talebinin reddedildiğini açıkladı. Usul tartışmalarının uzaması üzerine avukatlarla mahkeme heyeti arasında gerginlik çıktı. Başkan Eyüp Yeşil, izin almadan konuşan ve kimliğini söylemeyen eski özel yetkili hâkim Mehmet Karababa’yı salon dışına çıkarttı. (milliyet)

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195