Title of a News Article

Urfa'da günün güzel haberi geldi

Urfa'da günün güzel haberi geldi
banner206

Şanlıurfa’da Av. Mustafa Aydınlık tarafından ceylanların avlanmasına yönelik ihalenin iptal edilmesi için açılan davadan sevindirici haber geldi. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

 Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli parklar 3. Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Şube Müdürlüğünce 9 adet ceylan kotasının avlattırılmasına karar verilmişti. Yapılan ihalede belirlenen fiyatı verenler, Şanlıurfa’da ceylan avına çıkabilecekti.Ancak Şanlıurfa’da büyük tepki gösterilen ceylan avı ihalesiyle ilgili beklenen müjdeli haber geldi. Şanlıurfalı Av. Mustafa Aydınlık, Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı davada; düzenlenen ihale işleminin, hukuka aykırı olduğu belirterek, ceylanların Şanlıurfa’nın simgesi olduğu, yaşam hakkının hayvanlar için de kutsal olduğu, avlanma ihalesinin kiralama işlemi olmadığı ileri sürülerek, yürütmenin durdurulması ve iptalini  istemişti. 

Bu konuyu görüşen mahkeme heyeti, dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi. Böylece ceylanlar öldürülmeyecek. 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2020, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195