Title of a News Article

Urfa'da ilçelere binlerce maske gönderildi

Urfa'da ilçelere binlerce maske gönderildi
banner206
Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında maske temini yapmaya devam eden Şanlıurfa Valiliği, Halk Eğitim Merkezleri ve okullarda da maske üretimi yapmaya devam ediyor.
Piyasadan temin edilen ve üretilen maskeler, ilçelerin ihtiyacına göre paketlenerek Kaymakamlıklara teslim ediliyor. Bugün dağıtımı gerçekleştirilen 130 bin adet maskenin, yarından itibaren Vefa Sosyal Destek Gruplarınca dağıtılacağı bildirildi.
Şanlıurfa il merkezinde daha önce bazı cadde ve sokaklara maskesiz girilmesi yasaklanmıştı. İl Hıfzısıhha Kurulunun 22.04.2020 tarih ve 31 nolu kararı ile alınan Ramazan ayı tedbirlerine ek tedbirler ile ilgili olarak aşağıdaki, 32 nolu karar ile; Atatürk Bulvarının tamamı, Şehit Nusret, SSK Caddesi (Direkliye kadar), Süleymaniye, Bağlarbaşı, Açıksu caddeleri, Eyüp Peygamber Caddesi (Harran Kapı Mezarlıktan Şelaleye kadar), 12 Eylül Caddesi, Akarbaşı ve ŞUTİM bölgesinde vatandaş ve işletme sahipleri için maske takma zorunluluğu getirildi.
Belirtilen yerlerde maskesiz dolaşan veya sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerini almayanlar hakkında, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası veriliyor. İşletmelerde meydana gelen aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılırken, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195