Title of a News Article

Urfa'da kutlamalar başladı

.

Urfa'da kutlamalar başladı
banner206
Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanan Cumhuriyet’in kabulünün 92. Yıldönümü kutlamaları Şanlıurfa’da çelenk sunumuyla başladı. 

Şehitlik Anıtına Şanlıurfa Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulduğu törene; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, vali yardımcıları, kaymakamlar, daire amirleri ve askeri erkân katıldı.

Tören sonrası Cumhuriyet Bayramını kutlayana Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; yaptığı açıklamada: “ Bundan 92 yıl önce tarihten silinmek istenen bir millet ve o milletin devleti tekrar tarihteki şanlı yerini almıştır. Bu bizim en büyük bayramımızdır, cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümüdür. Bu devlet kolay kurulmamıştır. Kahraman milletimiz büyük lider Atatürk’ün arkasında bu mücadeleyi şehitlerle, gazilerle topyekûn vermiştir. Bugün de birlikteliğimize ve devletimize yönelik saldırılar vardır ancak Cumhuriyet’ten ve tarihimizden aldığımız güçle milletle beraberce bu saldırıları bertaraf etmeye azimli ve kararlıyız” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri anarak konuşmasına son veren Vali İzzettin Küçük; tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramını da kutladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195