Title of a News Article

Urfa'da öğrenci servislerine ceza yağdı

Urfa'da öğrenci servislerine ceza yağdı
banner206

Şanlıurfa'da trafik ekipleri tarafından okul servis araçları denetlendi. Denetimlerde 42 araç sürücüsüne toplam 71 bin 680 TL para cezası kesildi. Ayrıca çok sayıda araç trafikten men edildi.
Şanlıurfa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince 22.11.2021-26.11.2021 tarihleri arasında okul servis araçları ve sürücülerine yönelik denetleme yapıldı.  Denetimler sonucunda toplam 269 araç ve sürücüsü kontrol edildi.
Kontrol edilen araçlardan; güzergâh izin belgesiz araç kullanmaktan 5 araç, faaliyet konusu dışında yolcu taşımacılığı yapmaktan 5 araç, güzergâh izin belgesi süresi dolan araç kullanmaktan 6 araç, muayenesiz araç kullanmaktan 9 araç, fazla yolcu taşımaktan 8 araç, sigortasız araç kullanmaktan 3 araç, dur levhasının yönetmeliğe uygun olarak kullanılmamasından 3 araç, sürücü belgesi sınıfına aykırı araç kullanmaktan 1 araç, geçerlilik süresi dolan ehliyet sınıfıyla araç kullanmaktan 1 araç, teknik şartlara uygun olmayan araç kullanmaktan 1 araç olmak üzere 
42 araç sürücüsüne toplam 71.680 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca 5 araca 60 gün, 5 araca 30 gün ve 6 araç eksikleri giderilinceye kadar trafikten men edildi. 25 araca da işlem uygulandı.
İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Öğrencilerimizin, yolcuların, sürücülerin can ve mal güvenliği için denetimlere devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195