Title of a News Article

Urfa'da şok operasyon...

.

Urfa'da şok operasyon...
banner206

Şanlıurfa'da, başkalarının yerine Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavına (SRC) girdikleri belirlenen 'joker' olarak tabir edilen 24 kişi, polis tarafından suçüstü gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda Joker olarak bilinen ve başkalarının yerine sınava giren kişileri mercek altına almaya devam ediyor. Daha önce çok sayıda jokerin yakalandığı Urfa'da, bu kez de SRC sınavına başkalarının yerine girenler yakalandı.

Alınan bilgiye göre; Geçtiğimiz pazar günü Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavı (SRC)’nda Joker şahısların sınava gireceği ihbarı üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sınavın yapılacağı Eyyübiye Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda gerekli tedbirleri aldı. Sınav saatinde salona gelerek sıralarına oturan Jokerler bir anda polisi karşısında gördü. Aynı okulda sınava giren 22 Joker ile 2 asıl olmak üzere toplam 24 kişi suçüstü yakalandı. Yakalanan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Şanlıurfa Müracaat ve Suçüstü Savcılığı’na götürüldü.

İfadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen 24 şüpheli, 6114 sayılı ÖSYM Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna muhalefet suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195