Title of a News Article

Urfa'da “Trombosit Aferez” ünitesi açıldı

Urfa'da “Trombosit Aferez” ünitesi açıldı
banner206

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Trombosit Aferez ünitesi hizmete açıldı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bedri Caner Kaya, hizmete giren Trombosit Aferez ünitesi hakkında yaptığı açıklamada,

“Bugün itibariyle şehrimize Trombosit Aferez ünitesini kazandırmanın verdiği sevinci yaşıyoruz. Yıllardır süregelen ve şehrimizin dışa bağımlılığına sebebiyet veren,kan temininde sıkıntılar yaşamamıza neden olan, bir durumu gidermiş bulunmaktayız. Özellikle Acil durumlarda ve normal şartlarda Ameliyathane ve diğer hastanelerimizin birimlerinde kullanılmak üzere, gerekli olan Trombosit ihtiyacını aynı zamanda hastanemizde üretmiş olacağız. Önceki yıllarda çevre illere mecbur kalmıştık, şuan için hastanemizde bu imkânı sağlayarak hastalarımıza daha hızlı ve etkili bir şekilde kan ihtiyacını temin etmiş olacağız” dedi.

KAN ALIP-VERME İŞLEMİ

Ünitenin faaliyete girmesiyle hastanede önemli bir eksiğin giderildiğini vurgulayan Şanlıurfa Laboratuvar İl Koordinatörü Uzm. Dr. Uğur Fahri Yürekli ise; “Aferez ‘kan bağışçı ile aferez cihazı arasında, hasta için gereken kan bileşeni elde edilene kadar devam eden bir kan alıp-verme işlemidir.’ Aferez ünitemizde 2 adet cihaz bulunmaktadır. Hızlı bir şekilde “Kan Komponentleri” elde ettiğimiz cihazlar, özellikle Kan kanserlerinde gerekli olan “Kan Komponentleri” bize sağlamak için çok önemli. Diğer bir önemli işlevi de hastanemiz ve civar hastanelerinde çok ciddi ameliyatlar yapılmakta olup, bu ameliyatlarda gerekli olan “Kan Komponentleri” hızlı bir şekilde ünitemiz tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca bu ünite sadece ameliyatlarda, hastanelerde, teşhis edilen kan kanseri hastalarına hizmet vermiyor, afet durumlarında, olası büyük kriz durumlarında bu ünitemiz ciddi anlamda hizmet saylayacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195