Title of a News Article

Urfa'da TYP ile okullara alınacak şanslılar belirleniyor

Urfa'da TYP ile okullara alınacak şanslılar belirleniyor
banner206

Şanlıurfa'da, 2550 kişinin İŞKUR aracılığı ile okullarda temizlik personeli olarak görevlendirilecek alımlar için noter huzurunda kura çekimlerine başlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıla aşkındır okullardan uzak kalan öğrenciler dün itibariyle yeniden eğitim öğretim yılına başladılar. Uzun süre kapalı olan okullarda, hummalı bir temizliğin yapılabilmesi için hükümetin İŞKUR aracılığa ile istihdama yönelik yeni bir kapı açtı. Bu kapsamda tüm yurt genelinde binlerce kişi İŞKUR TYP ile okullarda görevlendirilecek.

Şanlıurfa'da da okullarda çalıştırılmak üzere başvurular alındı. 2550 personelin alınacağını duyan işsiz vatandaşlar İŞKUR'a koştu. ilçelerdeki okul sayılarına dağılım yapıldı. 2550 kişi 13'e bölündü fakat her ilçede inanılmaz rekor seviyede başvuru gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre, toplamda 2550 personelin alınacağı Şanlıurfa'da, ortalama her ilçede yapılan müracaatların sayısı bu kadar. 35 yaş altı alımların yapıldığı okul temizlik görevlisi için Viranşehir'de 5 bin, Haliliye'de 3500'ün üzerinde başvuru yapıldığı kaydedildi. Türkiye'nin en genç nüfusunda sahip olan Urfa'da, alınacak 2550 sayısı, sadece bu iş için başvuru yapanların 10'da birini bile karşılamıyor.

KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN VE NEREDE YAPILIYOR

Bugün 4 ilçenin kura çekimlerine başlandı. Haliliye, Birecik, Bozova ve Karaköprü ilçelerinin noter huzurunda kura çekimleri bugün yapılıyor. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ev sahipliğinde gerçekleşen okul temizlik görevlisi alımlarının yeri ve zamanı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

URFASTAR 

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2021, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195