Title of a News Article

Urfa'daki domuz gribiyle ilgili flaş açıklama...

.

Şanlıurfa’da H1N1 (Domuz gribi) virüsünün yayıldığı iddiası üzerine Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler üyesi Dr. Faruk Günak ile birlikte Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Leman Karaağaç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek merak edilen soruları yanıtladı.

Dr. Günak, Şanlıurfa’da 7 kişinin H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle karantinaya alındığını ve bunlardan 4’ünün taburcu edildiğini 3 kişinin ise müşahede altında tutulduğunu söyledi. Urfa’da domuz gribi (H1N1) virüsün söz konusu olmadığı ve normal gribal enfeksiyonların olduğunun altını çizen Dr. Günak, “Acilimizde gerçekleşen bir bayan hastanın vefatıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. O bayan hasta grip nedeniyle vefat etmiş bir hasta değildir. Yapılan tetkikler sonucu farklı bir nedenden vefat eden bir arkadaşımızdır. Dolayısıyla vefat eden hasta bir gribal enfeksiyon sonucu vefat etmemiştir, öncelikle buna bir açıklık getireyim. Geçmiş yıllarla bu yılı kıyasladığımız zaman herhangi bir artış mevcut değildir gribal enfeksiyonla ilgili, son bölümde hava, iklim şartlarının değişmesiyle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların sıklığı mevsimsel olarak artış göstermiştir ama bu H1N1 ilgili bir durum değildir.” Dedi.

Dr. Günak, Her soğuk algınlığı vakası ya da gribal enfeksiyon vakası H1N1 değildir. Ancak bizim sorumluluk alanımızda olan bize müracaat eden hastalarda bu ön tanıyı da düşünerek gerekli tedbirleri alıyoruz. Hem ilaç stokları açısından hem yatak ve servis açısından hemde yoğun bakım açısından yaklaşık 5 yataklık bu tanı ile ilgili bölüm tahsis edilmiştir. Gelen her hastalardan şüphelenen vakalardan numuneler alınıp hıfzıhsaya gönderilmektedir ve oradan gelen sonuca göre tedavisi devam etmektedir. Şüphelenen vakalardan da tedavisi başlanıyor, şuana kadar bu şekilde şüpheli şekilde yatırıp taburcu edilen 4 tane hastamız mevcut, ön tanı ile gelipte henüz sonuç almadığımız hastalarımız var. Bizim hastanemizde daha önce KOAH hastalığından vefat eden bir hastamız var. Bunlar gribal enfeksiyon nedeniyle değildir, bizim hastanemizde vefat olayları yaşanıyor ama bu her vefatı şeye bağlamamak lazım ilimizde de böyle bir salgın söz konusu değildir. Normal gribal enfeksiyon seyrinde izlemektedir.” Şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde sona erdi.  

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195