Title of a News Article

Urfa'daki o işe rekor başvuru...

.

Urfa'daki o işe rekor başvuru...
banner206

 İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Sait Ardan, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alınacak 3 Bin 500 kişilik işçi alımına 3 gün itibariyle 17 Bin 500 kişinin başvuru yaptığı söyledi.

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından 6 aylık geçici işlerde çalıştırılmak üzere 3 Bin 500 kişi alımı için pazartesi günü başvurular başlamıştı. İşsizlik sayısının bir hayli yüksek olduğu Şanlıurfa’da,  Merkez ve ilçelerde 6 aylık işçi alımı için 3 gün içerisinde 17 Bin 500 kişinin başvuru yaptığı bildirildi. Bu sayının son başvuru tarihi olan 3 Mart Cuma gününe kadar 25 Bin kişinin başvuru yapması bekleniyor.

 

Ardan: Kura çekimi yapılacak

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Sait Ardan, Urfastar’a yaptığı açıklamada, işe alınacak olan 3 Bin 500 kişinin Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Orman Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinde çalıştırılacaklarını belirterek, “Bu iş için 35 yaş üstü başvurular alınıyor. Bayanlarda ve engellilerde böyle bir şart aranmıyor. Ayrıca müftülük alımında da 35 yaş şartı yok. Pazartesi günü başlayan iş başvuruları Cuma günü sona erecek. 3 Günde bize 17 Bin 500 kişi iş başvurusunda bulundu. Bu sayının cuma gününe kadar 25 Bini bulmasını bekliyoruz. İşe alınacak 3 Bin 500 kişi noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek” dedi.

 

“Şanlıurfamıza hayırlı uğurlu olsun”

Kamuoyunda ‘İşe alınacak kişiler önceden belli’ ve benzeri iddiaların konuşulduğunu vurgulayan Ardan, “Kesinlikle böyle bir durum yok, bu söylentiler iftiradan ibarettir. İşe alınacak kişiler şeffaf bir şekilde kura çekimi ile belli olacak. Şimdiden bu işçi alımının Şanlıurfamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195