Title of a News Article

Urfa'dan istifa çağrısı...

Urfa'dan istifa çağrısı...
banner206

Urfa'da bir grup CHP’li Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleşen saldırıyı basın açıklamasıyla protesto etti.  CHP il Başkanı, İç işleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya davet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesindeki saldırı girişimini protesto etmek isteyen bir grup CHP il binası önünde açıklamada bulundu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınayarak açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Hayrettin Çıldır, ve İYİ Parti il Başkanı Mehmet Fedai ÇAkmaklı, Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya davet ederek şunları söyledi: 
“Bugün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi, Mehmetçiğin cenaze töreninde ve şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ham bir saldırıda bulunulmuştur. Bu Hain saldırı aynı zamanda şehidimiz ,yener kırıkçı ve onun ailesine karşıda yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan saldırı sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyonda değildir, bu son derece organize bir eylemdir, bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir.” 

'KİMLERİN DEĞİRMENİNE SU TAŞINDIĞI BELLİ'


Saldırıya neden olanların hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Çıdır, "Gün kızgın demiri soğutma günüyse, herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz, bunları sağ duyuya davet ediyoruz, basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğünü feda edilemez. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişler Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözlerde dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidir. Herkes müsterih olsun, bizler ve aziz milletimiz soğuk kanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz" diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195