Title of a News Article

Urfa'dan Kosova'ya anlamlı iftar

Urfa'dan Kosova'ya anlamlı iftar
banner206

Şanlıurfa'nın merkez ilçesi Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un girişimleri sonucu Kosova'nın 3 ilinde iftar programı düzenlendi.

Haliliye Belediyesi tarafından, Kosova'nın Prizren, Hüdavendigar ve Mamuşa kentlerinde düzenlenen iftar programına Ak Parti Şanlıurfa milletvekili ve aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı olan Faruk Çelik'in yanı sıra, milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız Mahmut Kaçar ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'da eşlik etti.

İlk olarak Kosova'nın başkenti Prizren'de Haliliye Belediyesi ile Prizren Müftülüğü tarafından ortak düzenlenen iftar programına katılan Bakan Çelik ve beraberindeki heyet burada büyükelçiler tarafından karşılandı. Bakan Çelik ile beraberindekiler daha sonra Kosova Başmüftüsü Naim Tırnava'yı makamında ziyaret etti. Ardından başkent Piriştine'de TİKA tarafından restore ettirilen ecdat yadigarı Yaşar Paşa Camisi'ni ziyaret eden Bakan Çelik ve beraberindekiler, daha sonra sultan 1. Murad'ın türbesini ziyaret ederek dua ettiler.

Daha sonra Prizren Başkonsolosluğuna giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Faruk Çelik, Sultan Murad Kışlası'ndaki Türk Temsil Heyeti Başkanlığını ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Prizren sokak turu da atan Bakan Çelik, Yunus Emre Enstitüsü'nde çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Prizren'den Mamuşa'ya geçen Bakan Çelik ile beraberindeki heyet yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Çelik, kardeşliğimizi perçinleyerek hasret giderdiklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 02:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195